Инвеститорите търсят добри оферти за хотели

Много инвеститори следят пазара на хотели в Европа и са готови да сключат изгодни сделки.

Повечето обекти са затворени

Въпреки ограниченията, свързани с пандемията в Европа, има редица заможни и гъвкави инвеститори, които се стремят да се възползват от възможностите, които ще възникнат през следващите месеци и да придобият хотели на добри цени. Това показва анализ на международна консултантска компания на пазара на имоти. Компанията е провела анкета сред 49 инвеститори в хотели, като 41% от тях са заявили, че продължават да търсят възможности за сделки.

През първите два месеца на годината средните приходи от стая на хотелите в Европа отбелязваха растеж благодарение на повишаването на цените и въпреки лекия спад на заетостта. След това добро начало на годината Европа беше засегната от кризата с COVID-19. Повечето хотели на Стария континент остават затворени с изключение на хотелите на някои летища, пише в анализ на консултантската компания.

Някои хотели на Стария континент са превръщани в болници, място за престой на пациенти под карантина, място за подслон, временни логистични площи или дори служат като временни работни пространства с предлагане на стаи като частни офиси за хора, които не могат да работят от вкъщи. Ресторантите в хотелите пък се използват за приготвяне на храна за доставки по домовете, а служителите са пренасочвани към компании за доставка на храна и други сектори.

Коментари

Задължително поле