Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 14 декември 2019

На 14 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 14.12.2019

Шофьорът, блъснал 2 деца в София: Карах бавно, минавах на зелено

Тръмп: Импийчмънтът е измама

Игор Додон: България и Румъния са готови да пропуснат руски газ до Молдова, ако транзита през Украйна спре

Триумф за Джонсън, Брекзит на хоризонта (обзор)

Дете е починало, след като е било блъснато от кола на столичен булевард, друго е в болница

Джип се удари в „Голф“ след обратен завой и блокира булевард „Цар Борис III“ в София

Неизвестен откри огън по пешеходци в Торонто

Борис Джонсън призова страната към единство след разделенията, предизвикани от Брекзит

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Камарата на представителите гласува следващата седмица импийчмънт на Тръмп

Министър Петя Аврамова: Климатичните промени са причина за водния режим в Перник

Свалят чиновниците от колите на НСО Повод е катастрофата с кола на НСО, която закарала до дома му секретар на Румен Радев

Инвестициите в офис площи нараснаха с 43%

Очакват повишаване на наемите на офисите в Будапеща и Прага.

Чехия и Унгария са отличниците

Инвестициите в бизнес имоти в държавите от Централна и Източна Европа отбелязаха ръст през второто тримесечие на 2019 г., достигайки 3,3 млрд. евро, пише в анализ на консултантска компания. Въпреки по-слабото първо тримесечие на 2019 г., инвестиционният обем през първата є половина е 5,5 млрд. евро – само 3% под регистрираните рекордни стойности за същия период на 2018 г.

Чехия и Унгария са с най-голямо увеличение на инвестициите – съответно с 83% и 35%, спрямо първата половина на миналата годна. На пазарите в Румъния, Унгария и Словакия, след слабото първо тримесечие, към момента е налице подобрение на резултатите.

Интересът към сектора на офис площите доминира в Централна и Източна Европа през 2019 г., като инвестициите в него през второто тримесечие са се увеличили с 43% на годишна база. Индустриалните площи отбелязват ръст от 26% спрямо същия период на миналата година, а благоприятното развитие на сектора на хотелите продължава, където е регистрирано увеличение на вложенията с 320%. Нарастващият, макар и с умерени темпове, БВП подпомага разрастването на тези сектори. Търговските площи регистрират подобрение в сравнение с предходното тримесечие.

Притокът на капитали от Азия се увеличава за сметка на фондовете от Централна и Източна Европа. Американските фондове остават продавачи, докато тези от Обединеното Кралство и Западна Европа стават купувачи.

Свободните площи в офисния сегмент ще продължават да се увеличават в Букурещ, да намаляват във Варшава и обратно на развитието до момента, ще се свият и в Братислава, прогнозират от компанията. В някои от разглежданите сегменти ще има ръст на наемните нива. Това вероятно ще се случи в Будапеща и Прага.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.