Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Инсталират германски проект след изборите

Голяма коалиция по модел на Германия предлагат да бъде сформирана у нас. Ключови фигури от ЕС категорично са се противопоставили на вариант, при който „Обединените патриоти“ да влязат в бъдещото правителство.

Мотивите са били, че при сложната геополитическа ситуация, предстоящият референдум в Турция и популистката вълна от крайно леви и десни в ЕС, е „най-малкото нездравословно“ на външната граница на Съюза да се сформира кабинет с участието на националисти. Чашата преляла след демонстрациите на сила спрямо български граждани, които идват да гласуват в родината си от южната ни съседка.

Лидерите на ГЕРБ и БСП – Бойко Борисов и Корнелия Нинова определиха вече това поведение като „крайно неприемливо“.
Натискът е да бъде създадено проевропейско правителство, което да гарантира успешно председателство на България на Съвета на ЕС, сигурност и стабилност в ЕС и региона. При това положение трябвало и Борисов, и Нинова да се откажат от амбициите си за премиерски пост.

Като най-коментиран и приемлив за страната и Европа следващ министър-председател на България е посочен настоящият вицепремиер и министър на отбраната Стефан Янев. 57-годишният бригаден генерал от резерва е завършил Националния университет по отбраната на САЩ във Вашингтон, където по традиция се получава солидна подготовка във военнополитическата област, управление на държавата и международни отношения. Стефан Янев познава във висока степен ситуацията в различни звена в НАТО и Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа (в Монс), където е бил на изпълнителска и ръководна длъжност.

Най-вероятно ще се стигне и до идеята повечето от служебните министри дазапазят постовете си,тъй като са експерти в своята област. И по един или друг начин са свързани с БСП и ГЕРБ. Целта е при тази формула за голяма коалиция да няма ярко изразени политически лица, а специалисти в съответните ресори.

Днес по-рано от ГЕРБ и БСП отклониха въпроси за това водени ли са подобни разговори с европейските им семейства – ЕНП и ПЕС. Както е известно, Бойко Борисов води делегация в Малта на най-висшия форум на десните. А висши функционери от „Позитано“ 20 бяха лаконични, че ако мандатът за съставяне на правителство дойде при БСП, то Корнелия Нинова няма да е премиер.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (28)

 1. Най добре ще е да турят марешки, а доган да шляка оня олигoфрен – плевнелиев дет тръбеше колко сме независими в ес.

 2. Голяма коалиция по модел на Германия предлагат да бъде сформирана у нас………………….Направете го, за да се успокои Държавата………………….Елиминирайте Турция, елиминирайки ДОСТ………………….Какви БЪЛГАРИ сте ?…………….Държавата загива………………….26 години единоборство , „идеи “ , „проекти “ и лигавене СТИГАТ!………………Голи сте дошли, голи ще си идете ………………

  1. Мдаааа… ако слушаш германците, дост ще са следващата управляваща партия… а ако толкоз ти харесват – отивай заедно с имигрантите в берлин.

 3. ЕС прелива от „демокрация“!!! След „пазарната икономика“ подкрепяна със субсидии, за втори път след случая с връчването на мандати ни се показа що е то демокрация и как ни се приказва едно, а се нарежда друго… Това ако не е политическо двуличие, то не знам тогава какво е! Този свят загива и „хуните“ от Сирия, Пакистан, Афганистан и много други държави ни залива като цунами… Те щели да ги разпределят… И не си дават сметка защо се случва това. А то се случва защото сме много слаби! Европа е гигант с глинени крака. Въпрос на време е кога ще рухне. А придошлите и неотпъдени „мигранти“ набързо ще ни превземат с раждаемост, ще насадят културата си чрез религията си и край на познатата ни цивилизация… Та те така…

  1. Защот сме толеранти и не наритваме разните соросоидни емисари и комплексари дет са съгласни да слушаме меркел.

 4. Arno, BSP I GERB v koalicia, a koi shte im darpa koncite? A kade ostava korektora – opozicia, neotdelen komponent na demokraciata kato forma na upravlenie. Mai mnogo skoro shte ni ,dakazhat’ che demokraciata e vehta dreha

 5. Щом външни сили се опитват да ни моделират , защо се проведоха избори ?

  1. защото е демокрация. а и както каза един президент – олигoфрен: в ес сме по независими от когато и да е било

 6. Докато един незнайно на каква база сформиран център на влияние с незнайно откъде произтичащо право така безцеремонно се опитва да наставлява вътрешнополитически процеси на суверенна държава – ЕС няма да бъде възприеман в положителна светлина от критично мислещата част от обществото. Бавно и сигурно съюзът се отдалечава от целите си, каквито те би трябвало да бъдат – съюз на база общи ценности и взаимна подкрепа с цел запазване на мира и постигане на просперитет на отделните му членове.

  1. след едно поколение, мислещите ще са се стопили наполовина….

 7. Ако Борисов направи коалиционно правителство с БСП, на следващите избори няма да събере и 300 000 гласа…. Виж, за членската маса на БСП няма да има никаква промяна, освен естествената смъртност, де… Няма как с IQ – 5 да осъзнаеш, че комунистите са по-вредни от патриотите!

  1. Латино!!По-лоши от комунистите са само пребоядисани те комунисти,ренегатите,които ще предадат и майка си.Да ти са живи здрави гврбаджиите!Правилно си им посочил IQ.Да си жив и здрав и ти.Жалко за България!!

  2. не съм те видял да постваш критично по отношение на партийния активист, лъжеца и олигoфрен плевнелиев…. или викаш и той от пребоядисаните ваши?!

   1. Коми, никога не съм коментирал президентите. Нито жмульо, нито коня, нито шестака, нито плевньо съм харесвал. Пилотът също не ми е на сърце. Но да си видял нещо за него да пиша? Аз съм демократ и уважавам решението на мнозинството, за разлика от меншевиките и тесните социалисти. Президентът олицитворява държавата и да плюеш по него е все едно да плюеш по суратя си. Мнението си го изказваш с бюлетината и до там. Виж, партийните подлоги ги чаластря. На бат ти Дончо само да вметна, че нито съм от ГЕРБ, нито смятам да ставам. Ако Борисов се коалира с БСП, повече никога няма да гласувам за тях. Аз единствено съм против БСП. Също, както по-голямата част от онези над 1 милион, гласували за ГЕРБ. Ние не сме гербаджии. Просто имаме по-добра памет от гласувалите за БСП, бат Дончо!

 8. Германския проект е осъществим при оказване на пряк контрол от ЕС т.е. нещо подобно как се контролира валутния борд пряко от специализиран орган от вън.

  1. тейко ти за контрол от москва ли беше?

 9. FAKE NEWS! FAKE NEWS! FAKE NEWS!…………….Тази плесенясала чорба ни се поднася по една очевидна причина – някой е много на зор!. Покрай служебното правителство живнаха обеднелите в последните години медийни бандюги, тънки експерти, по-едри лобисти и най-вече контрбандисти, ДДС измамници и подобни. Голяма коалиция означава управление на първите две партии – в случая ГЕРБ и БСП, а зад уж европейското настояване за такъв вариант, прозира модела „всички на масата“, или казано по-просто – да има за вас, ама да има и за нас. Татяна Дончевав в едно ТВ интервю чудесно го обясни – демокрацията изискава управляващите да преразпределят публични средства, без да пипат източниците на доходи на опозицията, цитирам по памет. Това е кратката версия!

 10. Пак ли генерали бе аман от генерали.А тези дето не искат патриотите да слагат чалмите и марш при Ердоган.

 11. А тея ключови фигури да си гледат в техния двор а не в нашия,мамицата ви дейба.

 12. Да направим като Румъния.. Да назначим един немец за губернатор да оправи държавата..

 13. ДАЙТЕ ДА СИ ШИЕМ ФЕСЧЕТА ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ НИКАКВИ КОМУНИСТИ Я ВИЖТЕ НОВИТЕ БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТИ ОТ ДОСТ МИХАЙЛОВ И ТН ЖИВИ СА ВНУЦИТЕ НА ДЯДО ВЪЛЬО,ИВАНЧО ПЕНЧОВИЧ ПОП КРЪСТЯ И ПРОЧИЕ А ТО МЕСТАНЧО ЗА НЕГО СИЕ ПРАВ ЗА ТОВА МУ ПЛАЩАТ ОТ АНКАРА

 14. Е, оти ги ручааме жабетата за 30 млн. лева? Да ни бяха спуснали една депеша от Брюселския Коминтерн, съгласувана с Вашингтонския ОБКОМ, и щяхме да спестим тези 30 000 000 левуна за други нужди. А то сега к’во: Когато си играете на демокрация винаги трябва да помните, че и най-хубавите приказки имат край.

  1. демокрация е бря, в името на демокрацията всичко е възможно.

 15. Много им се иска на БСП да са във властта. Миличките най-после им светна, че великата „победа“ не им дава НИКАКВИ варианти. При 95-80-27-26-12 без коалиция с ГЕРБ няма как математически да спретнат мнозинство. Освен ако не накарат патриотите и ДПС да влязат в коалиция. 80+27+12 или 80+26+12 не стига. Та сега почнаха да пробутват нови варианти – видите ли, тя Европа ни кара, ние не щем, ама понеже защото, та затова такова…

  1. И „Вътрешен референдум“ вече измислиха… А в ноща на изборите Кака Кури ТВЪРДО заяви – НИГОГА С ГЕРБ! Госпожа лъжа е, от където и да я погледнеш!

   1. Бързаш кат пърле пред майка си. Закъде?

 16. Spomnete 1878, predi San Stefano imashe Reihshternsko, Budapeshtensko sporazumenia, v preliudia do Berlin I Londonsko sporazumenie . Da sme vse pak blagodarni za poluvinchatata ni Svoboda! Ta I dnes e sashtoto.Da si gledame semeistvata, a ,Tcar Irod’ ima pred koi da dava obshiren otchet!

 17. Сега както преди. Ще казва някойси по телевизията колко магистрали е направил.
  По тунелите ще падат лампи.
  След поредния НЕКАЧЕСТВЕН РЕМОНТ. Някой ще пропадне в дупка по пьтя.но вечерта по телевизия та се казва това нее вярно.
  Както нее вярно , че всяка година правят уж ремонти. АБЕ АМАН ОТ ТИЯ.
  ЧАКАМ РАДОСТНИ ВЕСТИ .ВСЕКИ ДЕН ДА СОБЩАВАТ, че ПО ЕДИН ДЕПУТАТ ПОЛИТИК СЕЕ ПРЕСЕЛИЛ В НЕБИТИЕТО

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.