Интересна логика на родните ибрикчии: Това, че някой громи, пали и скверни българските културни клубове не трябвало да “бъде фокус на медиите”

Интересна логика на родните ибрикчии: ако нямаше “вето”, нямаше да ни мразят “братята македонци”. Вече няма “вето” - но провокациите растат от ден на ден - просто защото “македонизмът” е омраза и иск към България по подразбиране. Очаквате “mea culpa” у нашите нагаждачи: че някой ще му дойде акъла и ще си каже “явно сме грешали и с подлизурство и национален нихилизъм не става”. 

Нищо подобно. Сега вече има ново кресчендо: това, че някой громи, пали и скверни българските културни клубове не трябвало да “бъде фокус на медиите”. И явно не е - нескончаемите “войни срещу болести”, срещу глобалния тероризъм или в името на “правилните ценности” така или иначе ни заливат от сутрин до вечер. 

Няма да коментирам що за негодяй трябва да си даваш оценки на “качеството” на хората, защитаващи с риск за живота си истината за българските начала и дух в македонските земи днес. От какъв пиедестал, на каква основа, с какъв авторитет? Позор. Но нищо: скоро не само футболистите ще ни вземат, съвсем териториални са исковете - за някакво мнимо македонско малцинство у нас и за налагането на “предтечата” на, видите ли, българския език - “македонският”, както академично се разработва вече при гордата кандидат-членка на ЕС край Вардаро. Гнусна работа.

Ами не, няма да стане, “господа-срамуващи се-да-се-наречете-българи”. За тия дето са загивали, за да го има българския дух и за да си либералствате и отцеругателствате днес на воля - за тях - няма да стане…

(От фейсбук, заглавието е на редакцията)

https://www.facebook.com/kuzman.iliev/posts/pfbid0bMbMeVkVu2DyZ4qUZwoGojGPHV8ZvezWZUnx6nFay4HeA8uHsge77WNwxz6pExXBl
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари