Испания е получила искането за екстрадиция на Арабаджиеви

Ветко и Маринела Арабаджиеви. Снимка: Архив

Българската прокуратура вече е подала искане до испанските власти за екстрадиция на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Това обяви изпълняващият функциите административен ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Петров по време на пресконференцията , на която бяха разкрити подробности около схемата с фалшивите високи пенсии в Силистра.

"Документите с искане за екстрадиция на семейство Арабаджиеви са преведени на испански и са изпратени от българска страна на испанските власти и доколкото знам, са получени при тях. Предстои испанската държава да насрочи кога ще бъде изслушването на Арабаджиеви пред техните власти", обяви прокурор Петров.

"Ветко и Маринела Арабаджиеви може да бъдат върнати от Испания до 15 дни. Ако се мине през испански съд, това може да продължи 2-3 месеца, но аз нямам притеснения, видяхте какво се случи във Франция (със семейство Баневи)". Това заяви вчера по случая зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Колкото до отказа на швейцарските власти от искането за екстрадиция на Георги Семерджиев, при когото Арабаджиеви се укриваха, временният шеф на Спецпрокуратурата Петров уточни, че към настоящия момент няма яснота по този въпрос.

Коментари

Задължително поле