Испания уволни Лопетеги заради „Реал“

Испания, световният шампион от 2010 година, изпадна в неловката ситуация да прави треньорска рокада 48 часа преди старта на мондиала. Футболната федерация на страната уволни досегашния селекционер Жулен Лопетеги, след като ден по-рано стана ясно, че именно той е новият наставник на „Реал“ (Мадрид). Решението обяви президентът Луис Рубиалес, прибрал се по спешност от Москва, където бе на конгрес на ФИФА. Така начело на тима застава Фернандо Йеро, досегашният спортен директор на националния отбор. Ангажиментът на 50-годишния специалистът ще бъде само за световното първенство.

„Разговарах с играчите и те увериха, че ще дадат всичко от себе си и при новия треньорски щаб – обясни Рубиалес. - Намираме се в много трудна ситуация. Не се чувствам предаден, защото Лопетеги свърши добра работа. Той е професионалист, но това не е коректно и ние трябваше да направим нещо по въпроса.“

А Йеро бе мениджър на „Малага“ през сезон 2011/12. По-късно бе асистент на Карло Анчелоти в „Реал“ (Мадрид), а след това води „Овиедо“ през 2016/17.

Неговият дебют е в петък срещу Португалия в първия мач на „Ла Роха“ на финалите в Русия. Очакваше се в четвъртък Лопетеги да даде пресконференция, но това в крайна сметка не се случи, за което специалистът допълнително бе критикуван на Иберийския п-ов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят