Специалист: Няма данни кърлежи и комари да пренасят коронавирус

Строители дарили над 1,1 млн. лв. за борбата с COVID-19 Средствата и медицинското оборудване са предоставени от КСБ, отделни фирми и работещи в бранша

Българска ваксина срещу Covid-19 – най-рано след година

Нети разбра, че е осиновена, сестра й е популярна водеща

1500 лв. глоба за попиляна бира на пътя

Данаил Кирилов: Нямам съмнения, че системата за случайно разпределения на дела е била манипулирана

Министерски съвет пусна официален сайт за коронавируса Ще предоставя информация за всички предприети мерки и дейности от изпълнителната власт

Харви Уайнстийн вече няма симптоми на Covid-19

Дават по една минимална работна заплата и осигуровки за свободния сектор в културата

Вицепремиерът Каракачанов предлага забрана за внос на чужди земеделски продукти в сезона до изчерпване на българските

Какво прави българинът, като му кажат “не излизай”?

Бой в домашния арест Веруюто „Бие ме, защото ме обича“ се възражда в здравната криза

Борис Джонсън остава в болница

61-годишна жена е с коронавирус в болницата в Горна Оряховица От общо петима заболели, трима вече са здрави

Тръмп, Путин и крал Салман обсъдиха стабилизиране на търговията с петрол

Истината vs. Истерията За първи път: Документът за регистрацията за хулиганство на жената на председателя на ВКС

След писмото си, “Черния лебед” може единствено да напише оставката на Лозан Панов
“Винаги казвай истината, така няма да ти се налага да помниш това, което си казал.” Марк Твен

В началото на седмицата съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов – Елисавета Панова, реши да представи на обществото своята позиция по разкритията за тайните от миналото й, които биха могли да поставят съдия № 1 в зависимост. Шумната акция на обявената от бившия правосъден министър Христо Иванов за “Черен лебед” госпожа, очевидно целеше да измести фокуса от истината. За да прекратим опитите, вместо с факти и доказателства, да се отговаря с обиди и нападки, а дебатът да бъде принизяван до циничното ниво, което стори самонареклата се “и.д. булка на преЦедателя на ВКС”, то нека изясним преди всичко истината и да оставим истерията.

От факсимиле на документ, с което „Труд“ разполага, става ясно, че Столичната дирекция на вътрешните работи изпраща до Софийския районен съд изискана от съда Справка за наличните данни в “автоматизираните информационни фондове на МВР” за лицето Елисавета Николова Панова. В този документ е записано, че на 14 юли 2004 г. в 11.00 часа Елисавета Панова (към онзи момент Ганева) e регистрирана като извършител на деянието „хулиганство” – съпротива орган на властта – престъпление по чл. 325 ал. 2 от Наказателния кодекс, което се наказва с до 5 години затвор. От справката на СДВР се разбира още, че деянието е извършено на две дати – 8-ми и 14 юли 2004 г., като на база на заявителския материал № 043492, регистриран в Първо Районно Управление (отговарящо за територията на центъра на столицата), дори е образувано дознание.

Това са фактите, това е истината, която очевидно Елисавета Панова се опита да удави в океана от грозни думи, съдържащи се в откритото й писмо с нападки срещу магистрати, политици и институции. Същото направи преди година и самият Лозан Панов, когато за първи път в публичното пространство стана известна фразата на провалилия се като правосъден министър Христо Иванов по адрес на Елисавета Панова: “Ако има Черен лебед, това е жената на Лозан…” и се появиха публикациите за криминалното й минало. Тогава Панов избра да напада, вместо да признае истината. Очевидно тактиката на фамилия Панови е да вдига пушилка, да се изкарват жертви, докато накрая не бяха изобличени.

Всичко това не би имало особено значение, ако Панов през пролетта на 2017 г. не бе скрил истината за регистрацията като извършител на хулиганство на съпругата си. Компрометираща информация, която очевидно е била на разположение на олигархичните кръгове около групата АРГО. Писмото на “Черния лебед” не само не опроверга съмнението, че хулиганските й действия в миналото може да са поставили в зависимост “съдия № 1”, но дори го потвърди.

Написаното от Панова не трябва да се подценява или да се разглежда като нещо, което е извършено в момент на слабост. Не, то изобилства от факти, които повдигат маската и разкриват реалното лице на председателя на ВКС. Това е причината първоначалната екзалтация на крепителите му в поръчковите “медии”-бухалки около написаното, да бъде заменена с опит за лансиране на тезата, че писмото не е истинско. Нищо подобно, неговата автентичност бе потвърдена, както от самата Панова, така и от самия Панов. И точно в това се крие проблемът.

Очевидно председателят на ВКС подкрепя писанията на собствената му съпруга по адрес на институцията, която го е избрала – Висшият съдебен съвет. За Панова членовете на ВСС са “завалиите, дето не знаят защо са там.” За да избегне съдебни искове, “булката”, както нарича себе си, Елисавета Панова атакува и конкретен член на ВСС като го нарича “Мавъра” и “Севдалинчо”, а за професионалното му развитие главна роля изиграло обстоятелството, че е “комунистически каскет”. Тук говорим за съдия от ВКС, който преди година бе избран с тайно гласуване от българските съдии. Грозно нападнат се оказва и дългогодишният заместник-председател и ръководител на Гражданската колегия на ВКС съдия Красимир Влахов. При това, защото си е позволил да се противопостави на Панов, а в оставката си да обясни, че се срамува от председателя на ВКС, който не само, че не си върши работата, но е превърнал институцията, в инструмент на определени кръгове. Атакувана е дори съпругата на съдията Влахов – известен столичен нотариус. Но не само тя, а нотариусите като цяло, както и гилдиите на адвокатите, и на частните съдебни изпълнители.
Панова очевидно злоупотребява с коридорна информация, която би могла да притежава по два канала – от председателя на ВКС и/или от негови близки адвокати-лобисти. Не на последно място, дамата решава да заплашва управляващите с връзките си, които е наследила от покойния си първи съпруг – издателят на немско езичен малотиражен вестник в България Иван Ганев. “Немците” искали да пишат за случващото се у нас, очевидно в негативна светлина, но “тя” ги спирала. В същото време, именно Панова бе автор на грозен пасквил срещу български инвеститор, който в началото на годината бе награден от посланика на Германия у нас. По този повод, съпругата на Лозан Панов си бе позволила да поучава дори дипломатите от посолство на Германия в София и да търси сметка на посланика, който бил отскоро назначен и не знаел нищо за страната.

И да, не са пожалени още куп независими държавни институции, като НАП или новата Антикорупционна комисия, обиди са отправени към журналисти и медии, които в миналото очевидно са ползвани като ПР-агенции от определени магистратски кръгове или са били удобни на Лозан Панов.
И точно когато всички си мислеха, че да се обръщаш към премиера на страната, председател на Съвета на Европейския съюз, с “бат Бойко” е някаква зле скалъпена лъжа, лично Лозан Панов пред любимия му асансьор във Висшия съдебен съвет потвърди автентичността на написаното и дори похвали жена си за “оригиналността” на стила й. Човек да се чуди – дали пък “преЦедателя”, както Панова пише за мъжа си, не е автор на пасквила.

Всъщност, добре е този въпрос да бъде изяснен – при това още сега, от засегнатите. Защото днес Лозан Панов ще е на заседание на Пленума на ВСС, чиито членове, всъщност, “не знаят що са там”. С какви очи във вторник на заседанието на Съдийската колегия на ВСС и днес Панов гледа колегата си Севдалин Мавров? С какви очи Лозан Панов влиза в Съдебната палата и се разминава в коридора със съдия Красимир Влахов? С какви очи гледа той съдиите от ВКС, които със сигурност вече се срамят, че през последните три години най-висшата съдебна инстанция в държавата се превърна в проводник на олигархични и лобистки интереси и квартална партийна организация?

Писмото на Бети Панова, както се е самонарекла жената на Лозан Панов, не е нищо повече от хулиганство срещу държавността. Хулиганство, извършено в съучастие с номиналния “преЦедател” на ВКС. И вместо да се извинява и да изпада в раздвоение на личността, единственото, което може да направи оттук-насетне “Черния лебед”, е собственоръчно да напише оставката на мъжа си.

И докато чакаме оставката на Панов или членовете на ВСС най-накрая да осъзнаят отговорността си и да задействат процедурата по преждевременното освобождаване на позорящия ВКС негов председател, можем да погледнем позитивно на провокираната от “Черния лебед” ситуация.

Първо, съдържащото обиди по адрес на магистрати и институции писмо на жената на “съдия № 1” няма как да не е попаднало в папките на намиращите се тази седмица в София експерти от Европейската комисия, отговарящи по списването на годишните мониторингови доклади за проблемите на борбата с корупцията и организираната престъпност у нас. Макар да са били шокирани от превода, еврочиновниците вече ще са наясно, че няма как да очакват резултати по делата за корупция по високите етажи на властта, когато председателят на ВКС има единствено “трънски инат”, ако се доверим на написаното от собствената му жена. Извън иронията, това писмо е позор не просто цялата съдебна система, но и за цялата държавна власт, защото показва как случайни хора и по-лошото – очевидно неспособни да контролират собственото си поведение, заемат стратегически позиции, формиращи облика на страната пред европейски и международни партньори.

Но все пак да не се отклоняваме от оптимистичния завършек. Само си представете, че “Черния лебед” днес можеше да е “Първата дама” на България?! Макар и да сме често критични към Христо Иванов, днес трябва да му благодарим, че през 2016 г. е предотвратил този риск и е защитил националния интерес. Вие представяте ли си, че ако сбирката на олигархичното задкулисие, нарекло се АРГО, беше номинирало Лозан Панов за президент, беше впрегнало цялата си пропагандна машина и бе осигурило и политическа подкрепа, накрая “преЦедателят” можеше да стане и държавен глава. Какви ли писания за световния политически елит щяхме да четем от “Бети Панова”? Христо, благодарим ти, че спаси България от този позор! Остава да се надяваме, че ще се намерят и други като Христо Иванов, които да спасят и ВКС от “Черния лебед” и съпруга й.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (13)

 1. Христо Иванов не бих го хвалил, че и той си е маша на олигарсите около Прокопиев и каквото и да прави, все е в техен интерес.

 2. Много шум за нищо не доказано. След като е
  имало някакво служебно производство ,какво
  е решението на съда. Държанието на полицията
  не е миродовен източник. Авторитета на полицията не е на нужното ниво. Та полициите се
  страхуват дори и от циганите….

 3. Очеведно тая жена го дърпа назад, а вечер действа със страпона.

 4. Много думи, жалко за изхабеното място, нищо не доказвате по същество. Ако госпожата е била виновна, е щяла да чуе присъда до 5 г. затвор. Такава няма, дори условна не. Ама нали ние, българите, сме по плювните…

 5. Бях почнал да се безпокоя, че повече от седмица „Труд“ не публикува нищо, „разобличаващо“ престъпника Панов. Слава богу, всичко си е вече наред, включително липсата на автор, както си му е редът!

 6. Оставка на Лозан Панов! Това е семейство Адамс! Вън от съдебната система!

 7. ОПГ са Лозан Панов и Бети Панова с това и Христо Иванов!

 8. Аз съм джойс. Моят съпруг ме напусна и децата ни преди 3 години без причина, направих всичко, за да го върна, но не работех, чувствах се, че животът ми е на път да свърши, почти се самоубих, бях емоционално за много дълго време. докато се срещнах с д-р Нгага в интернет (Nhagasolutions@gmail.com), който ми помогна да направя магия за обединение и в рамките на три дни съпругът ми се върна при мен, за да се извини. Д-р НХАГА наистина е талантлива жена и няма да спра да я публикувам, защото тя е чудесна жена. Ако имате проблем, моля свържете се с нея, за да разрешите всички ваши проблеми.

 9. И отново няма автор на този материал от българската мафия.

 10. Хи-хи, имала била криминална регистрация в МВР?! Че нали Баце преди време ви рече, че на всички журналисти може, ако поиска, да ви спретне по едно крими-досие. Смешници!

 11. ВИЖТЕ НЕЙ-ГОЛЕМИЯТ СКАНДАЛ – ЦОЛО ВУТОВ ЗКАРВА ПО 700 000 000 ЛЕВА (СЕДЕМ СТОТИН МИЛИОНА ) НА ГОДИНА!!! ДА 700 МИЛИОНА!!! НЕ Е ГРЕШКА. ОТ МИНА В ЕТРОПОЛЕ. ЗАЩОТО СИНИТЕ – ДЕМОКРАТИТЕ МУ Я ДОДОХА! СЕГА СИНЪТ МУ ИВАН ВУТОВ В КУРШУВЕЛ ХАРЧИ ПО 40 000евро за шампанско на капане, не на пиене защото се къпе и докато го прави слуша шушана. Това е възмотително, но това са хората на Лозан Панов, Иво Прокопиев, ДаЙ България и никой няма да напише и дума за това. ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ! 700 МИЛИОНА НА ГОДИНИ ОТ РУДА – ЗЛАТО И МЕД , НАШАТА , НА БЪЛГАРИЯ. И ГИ ПРЕБИРА КОСТОВ И ПРИВАТИЗАТОРИТЕ МУ.

 12. Че то съдебна система има само за силните на деня това не е от днес и само в България в други държави само се хвали съдебната ситема колко е всичко наред и в същото време това е за прах в очите на слепците. Нищо не се променило не си мислете че нещо ще се промени единствено надеждата умира последна не губете вяра че може и нещо чудо да стане и да се променят нещата. за сегач такова нещо не се вижда на хоризонта. А тези медиини спекулации те просто тровят мозъка на хората който и без това са отровени от газове от парникови или непарникови ефекти или от човешката лошотия продукт на човешкият егойзъм. защо не пишете ка една съдебна система може да работи безупречно дайте възможнсот за булични предложения и инициатива най добрият вариант да се предложи на РЕФЕРЕНДУМ останалото са кучетата си лаят и керванчето си върви. И тази статия е от този тип бля бля празни приказки. Поръчкови писаници на некадърници.

 13. Замяна това държавата на своята хранилка да държи хора неспавзащи или не прилагащи ЗАКОНА и плащане лично за нанесените щети както на държавата с отнемане на стажа за пенсия и връяане на всчки получени пари и щевидите как пирамидката ще се обърне и един по един закона ще ги отръска от майчината бозка наречена България и хазната ще се напълни и много нови безработни с висока квалификация за родните картофени полета.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.