Италианец представя творби и съновидения на „Оборище 5“

Художникът по време на работа в Неапол

Младият художник Раул има световни успехи

Авторът работи по цял свят и живее между Европа и САЩ

Пренасяне във времето с цветове и жестове

Столичната арт галерия “Оборище 5”, в партньорство с немската галерия AK Galerie представя изложбата “Onrico” на световноизвестния художник Раул, който пристига в София, за да открие лично събитието на 7 февруари от 17:00 ч.. Експозицията може да бъде разгледана до 23 февруари с вход свободен.

В изложбата ще бъдат показани и маски, които идват от въображаеми герои, представляващи воини от други времена, материализирани в картини, за да ни донесат тяхната енергия с цветове и жестове.

Ето как самият автор описва изложбата си: “За заглавието на тази изложба бих искал да използвам думата “Onrico”, т. е. от италианската дума (онерична или съновидна), в която искам да представя мечтаната страна на моите вътрешни видения.

Всичко идва от сън, знаците и символите са части от това пътуване между видимото и невидимото. Страната на сънищата е безкрайна вселена, в която всичко може да бъде. Попивам от хора, пътувания, музика, изкуство, природа, места и книги от целия свят. Те са постоянно в ума и мислите ми, появявайки се така дори и в сънищата ми, създавайки космически вълни от знаци и символи в моите картини. Символите са примитивна форма на комуникация преди птицата на словото и могат да бъдат интерпретирани по много начини, зависи от въображението на наблюдателя, всеки може да има собствена визия.

Роден в Пескара (Италия), Раул живее и работи между Европа и САЩ. Той пътува по света, изучавайки различни култури в постоянното изследване на символични езици, енергия и значения, които след това предава на своята публика чрез изкуството си. За неговите творби пишат, че “жестът е ключовият елемент. Инстинкт, бързина, цвят, емоционално замърсяване, страстни ивици, прегръдки на маските. Всичко съвпада с жест, който става винаги незабавен, горещ, внезапен.

Визията му е пронизана от разнообразни усещания, които разтягат мозъка с щипка, придават гъша кожа с разклащане, оставят да набъбне със студен душ и отразяват идеята за безкрайно възникване от срещата с другия и неговото лице. Раул рисува с примитивна скорост, тъй като неговата картина е начин да материализира емоция. И така, лицата му принадлежат на хора, които среща по време на пътуванията си, ивиците са улиците, по които върви, маркерните щрихи са мисли, които заемат място без подкрепа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства