Италия разкри подмолна нацистка партия

Заловените артикули са основно базирани върху нео-нацистка пропаганда.

Заловени са пушки, патрони и арбалети

Полицията в Италия обяви в петък че е разкрила подмолна организация, насочена към създаването на нова нацистка партия в страната, предаде Ройтерс.

Органите на реда са провели мащабна операция в 16 града, от остров Сицилия до Алпите, посочва агенцията, в рамките на разследване на предполагаемите членове на т. нар. „Италианска национал-социалистическа партия на трудещите се”. В рамките на ударът на италианската полиция са иззети огромно количество и разнообразие от предмети, възхваляващи нацизма и „създаването на открито про-нацистко, ксенофобско и антисемитско движение”, се казва в официалното комюнике на властите. Информацията не съдържа данни колко италиански граждани са били завесени в заверата и има ли задържани сред тях.

Италианските власти съобщават за оръжеен тайник, който е бил разкрит в рамките на разследването, съдържал различни видове лични и ловни огнестрелни оръжия, както и модерни арбалети. По-рано този месец властите в Неапол са арестували двама мъже по подозрение че подготвят терористично нападение срещу местна джамия, които може да са част от същата група, посочва агенцията.

Коментари

Задължително поле