Йенс Столтенберг: НАТО не иска да изолира Русия

НАТО не се стреми да изолира Русия и вярва в необходимостта и значението на диалога. Това заяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

„Никога не сме се опитвали да изолираме Русия. Ние, всъщност, вярваме в диалога с Русия и считаме, че е важно да се говори с нея“, отбеляза той.

„НАТО – това е военен алианс, политически алианс с 29 страни-членки. Сред тях има различни възгледи и различни позиции по много въпроси и така е било в продължение на десетилетия, с началото на Суецката криза“, заяви той, коментирайки срещата между президентите на Русия, Иран и Турция, Владимир Путин, Хасан Роухани и Реджеп Тайип Ердоган в Техеран, на фона на напрегнатите отношения между няколко членове на Алианса с Русия и Иран и членството на Турция в Блока.

„Отчасти именно така работи НАТО – ние сме различни страни и често имаме различни възгледи, в това число и върху това как да реагираме на международните предизвикателства, пред които се изправяме“, добави генералният секретар.

Столтенберг в петък взе участие в семинар на „Heritage Foundation“ във Вашингтон и там се срещна с министъра на отбраната на САЩ Джеймс Матис.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия