Йордан Цонев: В поправките в Закона за вероизповеданията направихме всички възможни отстъпки

В поправките в Закона за вероизповеданията между първо и второ четене направихме всички възможни отстъпки – и за финансирането, и за дарителите, и за чуждите вероизповедания. Това каза депутатът от ДПС Йордан Цонев пред журналисти.

„Имахме многочасови работни срещи с участие на представителите на всички вероизповедания и в рамките им сближихме позициите. И вчера имаше изработен един вариант, в който сме приели почти всички предложения на основните вероизповедания. Предстои днес да уточним редакционно още няколко текстове, след което ще помолим тези, които участват в работната група, да дадат писменото си съгласие. После ще помолим и председателите на парламентарните групи да ги подпишат“, каза още Цонев и посочи, че до 18.00 ч. днес поправките трябва да се внесат в Народното събрание, защото тогава изтича срокът.

„Обемът, върху който работим, е много голям. Правят се всички възможни отстъпки – и по отношение на модела на финансиране, и по отношение на чуждите вероизповедания, и по отношение на дарителите, за да остане анонимността на даренията. Въпросът е да започне да работи моделът. В тази връзка работихме в един добър тон и мисля, че ще постигнем консенсус“, посочи депутатът от ДПС.

Коментари

Задължително поле