Дубльорка на дузина холивудски звезди и съпругът й бяха застреляни в Охайо

Разследват полицай за управление на личен автомобил без винетка и без застраховка

19% ръст на бързите кредити

От вечното дерби във Вечния град

7,5% спад на новите коли

Илир Мета: Готов съм на всякакъв сценарий във „войната“ с правителството Президентът предупреди, че никой не може да го отстрани, докато не приключи мандатът му

Съдът остави в ареста Нено Димов

Прокопани са първите 400 м от тунел „Железница“ на магистрала „Струма“ (СНИМКИ)

Предаваме на Австрия нашенец, издирван за закана за убийство

Стартира четвъртото издание на Националния литературен конкурс „Писма до себе си”

Eврокомисарят по разширяването: Северна Македония и Албания ще успеят с реформите

ВСС образува дисциплинарно производство срещу съдия Андон Миталов

Ирина Шейк туърква сред група мъже (ВИДЕО)

Екоминистърът: Ще променим Закона за управление на отпадъците

РЗИ-Перник: Резултатите от последните проби от водата са с добри показатели

Кабинетът с правила за оценка на опасните язовирни стени

Язовир „Искър“

Нови правила ще определят кои язовирни стени са опасни, какъв е режимът за извеждане от експлоатация или разрушаване на язовирни стени и съоръженията към тях. Те бяха приета от кабинета с Наредба за условията, контрола и реда за осъществяване на техническата и безопасната експлоатация на язовирните стени и на съоръженията към тях. Създаването на нормативния акт е предписано от изисквания в Закона за водите.

Новите критериите ще въведат яснота относно последиците от изтичане на водните обеми в язовирите заради неправилна експлоатация или разрушаване. Това от своя страна ще доведе до възможност за планиране на превантивни мерки, с които да се сведат до минимум материалните щети при евентуални наводнения, се казва в правителственото решение.

В нормативния акт са предвидени и специфични изисквания към аварийните планове за реакция в случая на бедствие или авария. Те ще дадат възможност на контролните органи да проверяват готовността на собственика да действа при аварийни ситуации, както и при необходимост да дават предписания, става ясно от решението на Министерски съвет.

В наредбата са определени редът и съдържанието на заявлението и съпровождащите го документи, необходими за извеждане от експлоатация.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.