Каква маска за вашата зодия?

Овен
На котенца и овчици

Воинът на зодияка, човекът-рога, този, който и сам да е в стаята, пак може да се сбие - този бандит би се чувствал най-удобно в камуфлажна маска. Но, както всички хора, Овенът също има и друга страна. Когато не се оплаква и не напада с рогата напред, Овенът е заразително весел и забавен, дори симпатичен. Този по-приятен представител на Огнения знак на чифтокопитното с коравата глава ще се появява по-често, ако Овенът смени камуфлажната маска с такава на весели животински щампи: на котенца, овчици или каквото там животинче му се струва приятно и забавно. 

Телец
С бродерии и Сваровски

Когато си Телец, нямаш друг избор: трябва да си суетен. Закичена с маска с рисунка на големи сочни начервени устни, жената Теле се чувства почти като без маска. Парчето плат, което сме принудени да носим, за Телеца може да бъде и украшение. Например черна маска със закачливо послание или лого на известна марка за мъжете и бродирана, щампована или дори инкрустирана с лъскави камъчета Сваровски маска за жените. Телците обожават слънцето, чистия въздух и природата. Пролетно настроение ще им донесе маска с красив цветен десен, примерно на макове, маргарити или слънчогледи. 

Близнаци
Щампосана с Мики Маус

Ако наистина се налага да носи маска, роденият под знака на Близнаци, би искал тя да изразява индивидуалността му. С щампи на Мики и Мини Маус, с озъбена уста или с друго закачливо съдържание – веселата картинка би усмирила донякъде яда му, че въобще се налага да се маскира. От друга страна този доста хаотичен знак по своему цени организираността. Точно в момента има нужда от усещане за ред в живота си, за да се почувства малко по-спокоен че един ден и това ще отмине и нещата ще си дойдат на мястото. Маска с геометрични фигури е повече от достатъчна за тази цел. 

Рак
Каре и асиметрични щампи

Маска в нежно каре в пастелни тонове настройва Рака носталгично, а това е второто му най-любимо чувство. Роденият под този знак обожава да кисне в топлата лагуна на миналото, да подплясква лекичко, докато преживява отново и отново някои избрани моменти. Най-най-любимото му занимание също е свързано с миналото: обича да си припомня кой и какво зло му е причинил. Но подобни мрачни настроения трябва да се пропъждат, поне когато осмокракият е извън дома си. Неутрализираща маска на пъстри асиметрични шарки донякъде ще разпъди облаците и ще укроти буреносното му настроение. 

Лъв
Преливащи пастелни шарки

Първосигнално човек би препоръчал за Лъва маска на леопардови шарки. Тя би кореспондирала с неговата първичност и с мощната му животинска енергия. Но Лъвът е много повече от хищническия си инстинкт. Той е също така величествен в егоцентризма си и неповторим в своята суета. Силен лидер и неуправляем подчинен. Събитията от последната година се отразиха зле на мнозина. Когато Царя на животните губи почва под краката си, той става неуправляем. Маска в успокояващи пастелни преливащи се цветове е това, от което може да почерпи спокойствие и увереност.  

Дева 
Неутрален светъл цвят 

Дори да е прекарала вече ковид-19, Девата си има едно наум. Винаги може да се появи нов щам или пък да се зарази отново, преди да й дойде редът за ваксина, ако е решила да се ваксинира. Всъщност повечето Деви са достатъчно осведомени и знаят отлично какво е добре за тялото им, така че не се влияят от никакви внушения по въпроса. Те са практични хора и при маските залагат на доброто качество и стилния външен вид. Маска в неутрален цвят – нито ярък, нито прекалено тъмен им действа успокояващо. За развеселяване може да изберат и с десен на дребни ненатрапчиви форми. 

Везни 
Симетрични форми 

В момента всичко изглежда странно, сякаш загубило баланс. Светът е като увиснал насред времето. Периодът е тежък в емоционално отношение не само за Везните. Но те особено много страдат от липсата на хармония в живота през последната година. За да възвърнат чувството си, че поне отчасти контролират това, което им се случва, родените под този знак имат нужда от усещане за ред и симетрия. Маска от пепитен плат или пък със сложен, но симетричен дизайн, е нещо дребно, което до известна степен би помогнало на една Везна да се почувства по-спокойна и уравновесена.  

Скорпион
На точици и пентаграми 

Предпочитанията му за аксесоари винаги са били малко... крайни. Пънкарски или гръндж стил в маските може и да му допадне. Покрай пандемията Скорпионът малко не е на себе си. Объркан е. На мнозина, родени под този Воден знак, се е наложило да реорганизират живота си. Това е една от причините да се чувстват загубени. Не че маската за лице от плат на точици ще им помогне да намерят отново себе си, нито пък ще ги спаси много-много от заразата, но си струва да опитат. Повторяемостта на шарката е игрива и в същото време внушава, макар и измамно, че нещата са под контрол. 

Стрелец 
Птици, пух и перушина

При Стрелеца правилото за маските е „колкото по-различна, толкова по-добре“. Той лесно се отегчава, ненавижда еднообразието, затова маски в каквито и да е закачливи цветове и шарки винаги са добре дошли. Той страда неимоверно от сегашната ситуация. В днешно време повечето от нас могат само да си мечтаят за пътешествия и полети със самолет. Но за Стрелеца ограниченията добиват размер на лична трагедия. Той трябва да потърси душевен комфорт в дребните неща, дори в десена на маската. Нека да е на птици, индиански пера, всичко, което лети и символизира свободата. 

Козирог
На банани с пижами

Трудно е човек да мисли за дребните радости, когато целият свят е потънал в... нечистотии. Образно казано, разбира се. Въпреки всичко мрачното настроение на Козирога може да се поразсее. Например ако парчето плат, с което покрива лицето си, е в жизнерадостни цветове или със смешно съдържание. Може да е например щампа на уста с изплезен език, кучешка муцуна, хитър ироничен надпис или пък с десен на цветя или плодове, примерно резенчета портокали или банани. А ако допълнително ароматизира маската с плодов аромат, това ще му донесе усещането за комфорт, за което копнее. 

Водолей
Вълни, лодки или звездно небе

Не е заради името му, но Водолеят има нужда от маска с щампа на морски вълни. Той обожава морето и свързва с него всичко, което му е най-свидно: свободата, природата, съзерцанието, размишленията. Идеята за морските вълни, макар и само на картинка, ще му носи разтуха и поне частично облекчение от нездравата обстановка, в която се намираме.  Друг подходящ за Водолея десен е снимка на галактиката от телескопа „Хъбъл“ или просто звездно небе - това ще е неговиата фантазия за бягство от настоящето. Тропически дървета и платноходки също може да го разведрят.  

Риби
Балони и мехурчета, пук!

Дори когато действителността така брутално ни напомня за себе си, Рибите продължават да се реят в света на фантазиите. Те просто не могат да бъдат здраво стъпили на земята отговорни граждани. Нещо повече – ако по някакъв начин бъдат принудени да се заземят, родените под този Воден знак няма да издържат. Те имат нужда от разтухата на изкуството и измислиците. Това е начинът им да се освобождават от натрупаното напрежение. Затова и маските им за лице трябва да бъдат в достатъчно жизнерадостни цветове и в шарки, които възбуждат въображението. Но и десен с най-обикновени весели мехурчета ще свърши работа. 

Коментари

Задължително поле