Вениамин, Симона, Тодор и Ивана отпаднаха след първия концерт на живо в „Гласът на България“

Тино от „Гласът на България“ вкара чалга хит във филм на Тарантино

Лекуват в „Пирогов“ момче, поразено от токов удар в Северна Македония

Клуб на БГ професионалисти превзема Вашингтон Организацията помага на сънародниците ни да се реализират по-добре в Америка

Битката на финалистите в „Гласът на България“ започна

Британски алпинист загина на слизане от Еверест

Амелия Личева – във фокуса на Българския П.Е.Н.-център

Текстописецът и продуцент Крис Янг пред “Труд”: Дара е енергийно торнадо

51-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, стана донор на черен дроб Мъжът е приет във Великотърновската болница с тежка травма

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Българка в Лион: В момента, в който е избухнала бомбата, чухме силните писъци

Международен трибунал на ООН постанови Русия незабавно да освободи арестуваните украински моряци

Защо възрастните китайци нямат ставни болки

Какъв подарък заслужават зодиите?

Овен
Голям и хубав

Овенът е изтормозил близките си с неразумните си мегаломански изисквания и е вбесил почти всички, с които се е наложило да общува. Но пък е бил самоотвержен син, дъщеря, родител и приятел. Дядо Коледа преценява, че този безпардонен размирник заслужава да получи голям и хубав пакет под елхата. Хиперактивното дете на зодияка е любопитно, сменя хоби след хоби и трудно се спира на едно нещо. Та вълшебният старец тази година е решил да му вземе нещо, което е в унисон с последната мания на Овена – може да е пиано, боксови ръкавици, бои и четки за рисуване или балетни палци.

Телец
Ще остане с празни ръце

Телецът повечко е папкал, а по-малко е слушкал. Но представителите на този знак по принцип никого не слушкат. Дори когато сами молят за съвет, те не се съобразяват с това, което им препоръчват близки и приятели. Понеже е бил непослушен, но не много, Дядо Коледа е решил да го накаже, ама малко. Затова Телецът е заслужил да получи скъп, но нематериален подарък. Например звезда от небето или билет за концерт или театър – представлението ще мине, а Телецът ще остане с празни ръце! Този номер е като да излъжеш детенце, че ще му подариш живо паленце, пък да му донесеш куче-играчка.

Близнаци
Не е заслужил, но ще получи

Добрият старец гледа на тази своя рожба като на малко нещо юродива, и обича да си я поглези. Близнакът много говори, малко върши, непрекъснато гази по духовните мазоли на всички околни, но пък е неустоимо чаровен. Не е трудно да му се угоди откъм подаръци, понеже обожава изненадите. Така че Дядото е решил тази година да зарадва своя любимец с нещо екзотично, непривично и защо не и малко неприлично. Часовник, чиито стрелки вървят наобратно, марсиански пейзаж, плод на въображението на известен художник, изящно изделие от стъкло – подаръците на Близнаците не е нужно да са практични.

Рак
Внимателно подбран

Раците бяха добри и послушни през тази година. Всеотдайно се грижеха за семейството си – за родителите, братята и сестрите, за гаджето, за децата, за внуците, даже и за братовчеда, дето се озова в ареста, понеже го спипаха с една цигара марихуана. Наистина, прецакаха един-двама души, които се опитаха да им пресекат пътя, но те сами са си виновни. Затова представителите на този Воден знак заслужават най-внимателно подбран подарък за под елхата. Добрият Дядо е възложил на цял отбор елфи задачата да измислят възможно най-хубавия подарък за послушния Рак. Горките елфи!

Лъв
Скъп и луксозен

За изминалата 2017-а Лъвът трябва хубавичко да си помисли дали е заслужил коледен подарък. Няколко пъти прецака едни хора, за да излезе той чист и праведен в очите на хората. Случи му се и да събори един-двама души и да прегази труповете им, но само защото се налагаше да покаже, че е по-красивият и по-талантливият. Дядо Коледа е решил този път всичко да му прости, понеже принципно се радва на щедрата и широкоскроена душа на този егоцентрик на егоцентриците. Вълшебният старец знае, че Лъвът е убеден, че любовта на хората може да се измери с това колко скъп подарък са му купили.

Дева
Това, което са си поръчали

За Девите битува един предразсъдък – че са съвестни, правдолинейни и въобще не вършат пакости. Те лежат на тази слава и се преструват на невинни агънца, а всъщност може и да са сгазили лука, даже неведнъж. През тази година част от представителите на знака преминаха през опасно премеждие, което донякъде уравновесява стореното зло с понесеното от Девите. Затова и те ще получат подарък – практичен, полезен и красив. Ще са доволни от подаръка си, защото Старецът вече ги е попитал писмено какво биха предпочели, а Девите са описали подробно какво трябва да им се подари.

Везни
Ръкавички от Баба Коледа

Везните бяха много уравновесени и тази година. Крещяха само когато много се налагаше и бяха несправедливи в много крайни случаи, и то с наказателна цел. На някои от тях им се случи да попаднат в болница, неколцина се изпокараха с близките си, но всъщност 2017-а като цяло беше една година на благост и послушание за Везните. Дядо Коледа, който отлично знае кой колко послушен е бил, е готов да си затвори очите. И за награда под елхата ще получат скъп и изискан подарък – изненада. А може да им се паднат и красиви, лично изплетени от Баба Коледа ръкавички и шал.

Скорпион
Грозен пуловер

Не може да се каже, че представителите на този знак са били добри и послушни през 2017 г. Но поне не са били по-лоши, отколкото бяха през 2016-а, което означава, че и тази Коледа ще получат подаръци. Под елхата ще намерят или безценна антикварна книга, или кристална топка, или скъпа и красива вещ без особено практично предназначение. Добрият старец знае как да зарадва Скорпиона. Но тези представители на Водния знак, които през годината са били особено лоши, ще бъдат неприятно изненадани. Дядо Коледа им е подготвил чорапи, грозни пуловери и миксери.

Стрелец
Книга, за да поумнее малко

Стрелецът, дете на дивата пустиня, сам не осъзнава колко пъти е бил непослушен през изминалата 2017 г. Дядо Коледа обикновено си ги отбелязва в тетрадката с чертички, като онези, с които затворниците отброяват оставащото им време по стените на килията. При Стрелеца чертичките станаха толкова много, че Старецът се отказа да пише повече. Язък, че тази година е решил да не остави нито една зодия без подарък. Не може да очаква голям и хубав подарък, например околосветско пътешествие или изкачване на Еверест. По-скоро – интересна книга, от която да поумнее, или ваучър за обичан от него спорт.

Козирог
Луксозна и полезна вещ

Козирогът има поне пет причини да се съмнява, че е заслужил подарък от Дядо Коледа. Но няма да ги изброяваме сега, за да не го излагаме. Каквито и гафове да е направил представителят на този практичен и работлив знак, той все е заслужил повече от Стрелеца или Везните. Затова представителя на този Земен знак ще открие под елхата нещо хубаво, скъпо, полезно и марково. Добрият Старец знае, че Козирогът много мрази да получава безсмислени, пък макар и подаръци. Неща от типа „прахосъбирачки“ са пари, хвърлени на вятъра що се отнася до Козирога.

Водолей
Нещо забавно и прелюбопитно

Водолеят, този човек от бъдещето, е непредсказуем и оригинален. Дотолкова, че често не е в състояние сам себе си да разбере. Как може да очакваме да бъде разбран от колегите, приятелите и дори роднините си? Те може би вече са му простили за всичко. Това, че беше груб и твърдоглав, както и факта, че лазеше по нервите на околните с неточността си, не означава че трябва да остане без подарък. Дядо Коледа отдавна е махнал с ръка и всичко му е простил. Водолеят ще се зарадва, когато открие, че под елхата в красиво опакован пакет го чака нещо необикновено, забавно, изненадващо и прелюбопитно.

Риби
Плюшена животинка

Ако мързелът и увъртането бяха смъртни грехове, а Дядо Коледа – сатаната, той отдавна да е подкарал всички Риби на пасаж към преизподнята. За щастие прегрешения като пиянство, разгул и возене без билетче в градския транспорт са неща, за които въздебеличкият белобрад господин може да си затвори очите. Все пак той е наясно, че Рибите не живеят напълно в реалния свят и от тях няма как да се очаква да имат трезва представа за действията си. Подарък ще получат, разбира се, пък бил той и плюшено мече, музикална кутийка или герданче-сърчице или друга.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.