На 13 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 13.11.2019

Повече от един тон пакети с кокаин събраха от атлантическото крайбрежие на Франция (ВИДЕО)

Тръмп и Макрон обсъдиха по телефона Сирия, Иран и срещата на върха на НАТО

Лекуваме се с по-модерни лекарства На извънредно заседание депутатите гласуваха финансовите рамки за НЗОК и ДОО (обзор)

Ураганен вятър в Далмация събори дървета и стълбове, вълните в морето достигнаха 6 метра (ВИДЕО)

КРИБ награди десетте най-добри бизнес лидери (СНИМКИ) "Мистър и Мисис икономика" са Атанас Добрев и Теодора Петкова

Луфтханза се съгласи на арбитраж в спора с кабинния персонал

Прокурист пое болницата в Пазарджик

Роман на Бойка Асиова излезе на турски език

Военни обезвредиха невзривени боеприпаси, открити в различни населени места в страната

Заплатите нараснаха с 11% за година Средното възнаграждение за септември е 1266 лв.

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 13 ноември 2019

Пентагонът обяви сроковете за изтегляне на американските войски от Сирия

Бизнесът притеснен от демографската криза (обзор) Тристранката разгледа Национална програма за развитието на България

Какъв шпионин сте според зодията

Овен
Най-смелият

Овните правят нещата, които останалите зодии не смеят. Те пълзят по въздухопровода, газят смело в отходните води на канализацията, скачат от един покрив на друг, като прелитат невъзможни разстояния и остават живи. По същото време ви пишат кратки съобщения, за да ви съобщават къде са и как се чувстват, и междувременно организират рожден ден на трети приятел. И пак те са тези, които в последния и най-кризисен момент вадят пистолета и убиват лошия.

Телец
Айлякът

Телецът е идеалният шпионин. Появява се в най-критичния момент и оправя бакиите. Но иначе по цял ден седи по кафенетата, яде кроасани и пасти, разцъква си телефона и изобщо го дава айляшката. Никой не би повярвал че, както си седи, ама по същия съвсем небрежен начин, ще се надигне, ще извади компактно автоматично оръжие с рязана цев и ще очисти всички врагове, които са открили огън по неговите хора току пред кафенето. Случаенос? Едва ли.

Близнаци
Сам вкъщи

Близнакът-шпионин е като детето от “Сам вкъщи”. Той разполага с определено количество даджи и неограничено количество идеи как да ги използва. Всичко по тях – от часовника, до връзките на обувките и запалката, си има и бойна функция. Близнаците са от тези, които се промъкват, за да подслушат много опасен за човечеството заговор, но телефонът им звънв и ги разкриват. Разкриват го и се отървава на косъм, благодарение на тайните си оръжия.

Рак
Джони Инглиш

Ракът е Джони Инглиш от МИ-7. Героят на Роуън Аткинсън започва с най-добри намерения, но действията му водят до низ от сакатлъци, гафове и простотии. И тъкмо когато е компрометирал мисията си, лошите тържествуват и всички са се предали, той прави един от неговите си номера: без да иска бута нещо, което събаря друго нещо и в крайна сметка се оказва, че е унищожил адската зараза, която злият е смятал да пусне в градската канализация.

Лъв
Нинджата

Лъвът е нинджа. Върти нунджако, изскача като сянка от мрака, убива тихомълком врага като го натиска с пръст по врата. Хладнокръвен е. Знае 15 чужди езика. Той е напълно наясно къде зимуват раците. Не могат да го излъжат коварни красавици и не се хваща във вражески капани. Незнайно как обаче, при цялата си шпионска ерудиция, се озовава в такова положение че се налага да приложи груба сила и да срита лошия в… зарчетата.

Дева
Умникът

Девата е умният шпионин. Забелязва улики, които никой друг не вижда. Анализира ситуацията, разплита случая и уличава къртицата. Той е дисциплиниран и спазва правилата. Обикновено не е полеви агент, а координира действията на останалите шпиони, докато те най-безотговорно вършат глупости, опитват се да си строшат главите и да провалят всичко. Благодарение на началника Дева всичко преминава относително нормално и по план.

Везни
Джеймс Бонд

Шпионин небрежняга, който елегантно се спуска по въже от хеликоптера, за да си купи кафе, че тъкмо сега му се е припило. Намества слънчевите очила на носа си, вади пищов и избива всичките лоши, като накрая театрално духва в дулото. Той е нещо като Бонд, Джеймс Бонд, но обожава да се предрешава. Промъква се в гнездото на осите ту като старец, ту като дебела жена. Ще го видите като аристократ или келнер, под всякакви перуки, шапки и грим.

Скорпион
Мата Хари

Говорим за Мата Хари или мъжкия й вариант. Скорпионът е шпионин изкусител. До последно всички си мислят, че работи за лошите и чак накрая става ясно че е бил двоен агент. Има само едно нещо, което може да провали прикритието му. Става дума за един шум: “туп-туп-туп”, който неизменно го съпровожда. Това са телата на припадащите жени, жертви на неустоимия му чар. Той поразява врага със стил – уцелва го в сърцето с нож от поне десет метра разстояние.

Стрелец
Остин Пауърс

Когато човек гледа Остин Пауърс, няма как да не се сети за Стрелеца. Това е най-безотговорният и ненормален шпионин на света. Стрелецът е антишпионин. Той е от типа хора, които ако видят червен бутон, на който пише “Не пипай”, непременно ще го натиснат. Например, представете си че се промъква и животът му зависи от това да е тих. Той непременно ще събори огромна купчина дрънчащи предмети. Ако бъдещето на човечеството зависи от него, горкото човечество!

Козирог
Биг бос

Толкова е елегантен и небрежен, че Джеймз Бонд позеленява от завист всеки път като го види. Козирогът е от онези шпиони, които скачат, претъркулват се през рамо, падат в шахта, изпълзяват и попадат на пожар. Когато излязат от огнените езици, са с изрядна прическа и перфектно изгладено облекло. Шпионите Козирози го раздават шефчета. Доста са строги, но в крайна сметка прощават дребните нарушения, тъй като под тяхно ръководство мисията е винаги успешна.

Водолей
Хитър Петър

Водолеят е като Хитър Петър – има цяла торба с номера. Не са му нужни технологичните джаджи на Близнака, за да измисли как да се спаси. Когато вражеските агенти злорадстват, а партньорът му се оглежда безпомощно, Водолеят скроява такъв план за спасение от задънената улица, от който може да ви падне шапката. Той е този шпионин, който, вързан с белезници за стол в пламтящ празен склад, ще успее да се измъкне с помощта на кламер, телбод и парче тиксо.

Риби
Нестандартният

Ако в някой филм чуете, че паролата е: “Джендър джендъру око не вади”, то тя сто на сто е измислена от шпионин, роден под знака на Риби. Той е недооцененият шпионин. Никой не би се сетил да му повери важна мисия. Голяма грешка! Агент Риба е нестандартен играч и враговете са неподготвени за стихийните му действия. С поредица от катурвания и потрошени стъкленици и чипове той успява да възстанови правдата и да накаже виновниците без даже да се старае.

* Материалът е от списанието „Труд Фамилия“, което излиза всяка събота и се разпространява заедно със съботния брой на вестника

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.