Как зодиите срещат извънземно

Овен

Налита на бой

А! Това пък какво е? Останки от извънземен кораб? Еха! Ей, има ли някого? Излез, беее! Излез да се преборим! Тоя пък, зеленият, сега намери да припада. Човек му предлага равна битка, справедлива, той - не. Зле му било! Няма вече отношение. Няма разбиране. То това извънземно ли е - мухльо! Едно време какви извънземни имаше - ехеее...

Да разтълкуваме: Овенът е смел прикюченец, до голяма степен дори безразсъден. Той обича да се състезава. Най-големият му недостатък е, че е тотално неспособен на емпатия и вникване в проблемите на другите.

Телец

Затваря си очите

В два през нощта отваря хладилника, но рязко го затваря и отскача назад. На рафта са се материализирали 13 зелени човечета. Телецът поема дъх и предпазливо посяга към вратата: иска си биричката! Посреща го детски хор: "Здравей, землянино! Ние сме тук, за да...", землянинът е грабнал кенчето и е затръшнал хладилника. Връща в хола при жена си. "Хладилникът е зеленясал, трябва да вземем препарат да почистим," промърморва той и се настанява сънено пред телевизора.

Да разтълкуваме: Телецът е цар на самозаблудите и камуфлажа на истини, които не му изнасят.

Близнаци

Държи реч

Пребледняло извънземно вече час и половина слуша лекция как е редно да се държи един пришълец при първи контакт със земната разумна раса. Разтревожено е, понеже началниците са го пратили с ясна мисия: "Осъществи контакт и съобщи на земляните, че планетата им ще бъде унищожена до 24 часа." Как да предаде посланието, като не може да вземе думата. Това двуного ще приказва цяло денонощие и пратеникът няма да успее да предупреди за екстерминацията.

Да разтълкуваме: Чрез силата на словото Близнакът може да надвие и най-целеустремения противник.

Рак

Пришълците си отиват

Ракът спи неспокойно. Събужда се и поглежда навън: в градинката пред блока е кацнал уютен извънземен кораб. От него излиза двойка извънземни. Ракът хуква към кухнята. Ами сега! В хладилника няма нищо свястно. Поглежда се в огледалото. Дали да не си среше косата на път? По-добре да я върже на кокче. Със синия панталон... не, с червения... Вече натъкмен поглежда през прозореца. Няма и следа от гостите.

Да разтълкуваме: Ракът е същество безкрайно суетливо. Ако контактът ни с чужди цивилизации зависи от него, ще си останем сами во веки веков.

Лъв

Поема инициативата

Та-ра-а-ам! Облян от разноцветно сияние и под музиката Джон Уилямс, на стадион "Васил Левски" каца гигантски извънземен кораб. На стадиона тече мач, но всички зрители и играчи са приспани. Единствен свидетел е Лъвът. Той се възправя тържествено и изрича прословутата реплика: "Идваме с мир." Отговарят му: "Ъъъ, какво? Това ние трябваше да го кажем."

Да разтълкуваме: Лъвът, този грандоман, не може да си представи друг в централната роля на нещо толкова важно като първия контакт с извънземна цивилизация. Естествено е инициативата да тръгне от него.

Дева

Не му минават тези

"Имате поща", съобщава компютърът и екранът полудява. От монитора изплува лице с невъобразими черти - нещо като портрет на проститутка, рисувана от Пикасо. Лицето заговаря: "Аз идвам от Сириус..." Девата вдига телефона и моли системния администратор да дойде да си свърши работата, ако обича.

Да разтълкуваме: Реалист-тире-скептик като Девата не се хваща на плоски уловки. Дори от монитора да наднича истинско извънземно, тя ще настоява да бъде поправен, защото единственото допустимо неслужебно нещо на екрана му е снимка от плажа в Гърция.

Везни

Не и в моята леха!

Везните обичат мира, но любовта им към красотата и хармонията е по-силна. Затова и нашата Везна изпада в пристъп на бяс, когато летяща чиния е каца право в розовата й леха - същата, която през седмица снима и пуска в инстаграм. От извънземния кораб излизат два гигантски хлъзгави плужека с мотористки каски. С боен вик Везната грабва препарата против вредители и облива гостите. Така е предотвратен поредният опит за контакт.

Да разтълкуваме: Везните биха направили всичко възможно да избегнат конфликта. Но когато е неизбежен, се хвърлят в него с лъвска храброст.

Скорпион

От радост пали цигара

Скорпионът вика духове. Масата започва да се тресе, дочува се ръмжене. В единия й ъгъл право в пепелника се материализира нещо светещо и шаренко. От него се спуска стълбичка и между фасовете започват да излизат извънземни в сребристи скафандърчета. От радост Скорпионът пали цигара. Забелязва, че има друга, която вече дими в пепелника, затова я загася. Без да иска с фаса е смачкал летящата чиния. Инопланетяните изпадат в потрес и ритуално се самоубиват.

Да разтълкуваме: Скорпионът е такъв мистик, че ако си поиска, би видял извънземни и там, където ги няма.

Стрелец

Удря с юмрук

Стрелецът вижда странна врата и влиза. Двама седят пред някакви пултове и се карат нещо. Забелязват го едва когато Стрелецът ги заговаря: "Кво става, пичове?" Не му прави впечатление, че "пичовете" са триметрови, непрекъснато си менят цветовете и го гледат на кръв с осемте си очи. Той решава да помогне, като им тресне апаратурата с юмрук. В резултат вратата се затваря и корабът потегля.

Да разтълкуваме: Стрелецът е безумно смел, като наблягаме на първата дума. Той също така има тенденция да пропуска детайлите, дори когато ще му извадят очите.

Козирог

Не осъществява контакт

Козирогът среща извънземни всяка нощ в малките часове. Проблемът е, че понякога спи, а в други случаи е подпил и затова не може да осъществи контакт между цивилизациите. Но дори и да беше видял пришълци, Козирогът би се усъмнил във верността на собствените си възприятия. (Той сляпо вярва в лафа от вица: "Жена, ти на мен ли ще вярваш, или на очите си?")

Да разтълкуваме: Козирогът обича светът да е такъв, какъвто го познава и прави всичко възможно да запази статуквото, дори ако това налага да си забрави че е срещнал извънземен разум.

Водолей

Влиза в диалог

Сценарият "Водолей среща извънземно" би трябвало да се нарича "Водолей среща ДРУГО извънземно". Срещата протича под формата на ползотворен диалог и звучи така:

- *&(^%$#^&^*^^^@?

- 0011101011001.

След което преговарящите страни се разделят и всяка се заема със своите дела.

Да разтълкуваме: Представителите на този знак имат повече общ език с представителите на извънгалактически цивилизации, отколкото с двукракия местен доминиращ вид, който систематично трови Земята, малтретира останалите видове и избива себеподобните си.

Риби

Без борба се дава

През отворения прозорец зазвучава неземна музика. Тялото на Рибата се отделя от леглото и се понася навън. Не се съпротивлява, такава е била съдбата й: да я отвлекат извънземни. Бездруго целият й живот е низ от драматични събития и депресиращи срещи с малоумници.

Да разтълкуваме: Представителите на този Воден знак са отворени за необяснимото. Техният ум е попивателна за нови идеи влияния. Те много биха искали от мозъка им да бъдат изличени всички глупотевини и плоскоумия, които ги засипват в ежедневието. За това чудо разчитат на извънземните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп