Как Наоми Кемпбъл запазва перфектната си форма в 6-ото десетилетие от живота си

Наоми Кембъл може да е естествено благословена с изсечени скули, но нейните твърди като скала коремни мускули и стегнати крака не са резултат само от генетиката. Бившият супермодел в момента е в най-добрата форма в живота си и тя приписва тази трансформация на своя треньор Джо Холдър. Холдър и Наоми за първи път започнаха да тренират заедно преди няколко години и тя казва, че „той я е научил как да се наслаждава на тренировката“.

- Тренирам. Но не и в обикновена фитнес зала, не използвам уреди. Не мога да ходя на обикновен фитнес. Изнервя ме. Никога не съм обичала да тренирам, преди да започна да работя с Джо. Не харесвам всичко, което ме кара да правя, но не става въпрос за това. Става въпрос за атака на тялото в различни сегменти и кондициониране - каза Наоми, цитирана от "Женско здраве".

Какво включва нейната тренировка?

1. Въже за кардио
Наоми казва, че любимите й упражнения са тези, които я предизвикват да бъде бърза.

- Харесвам тези, които карат сърцето ми да бие по-бързо, но разбирам важността на тези, които са по-бавни и горещи - казва тя.

Според Холдър скачането на въже за Наоми се състои от пет серии от 60-секундни скокове.

2. Без големи тежести

Холдър помага на Наоми да създаде предизвикателна последователност от упражнения за активиране на мускули, които рядко се фокусират върху тежести. Наоми използва предимно собственото си тегло или дъмбели.

„Ако можете наистина да се концентрирате върху моделите на движение в тези области, това ще има ефекта на задействане на циркулацията, която активира лимфната система, за да се отърве от клетъчните отпадъци“, каза Холдън.

Тренировките за крака на Наоми са комбинация от кондиционни упражнения с помощта на съпротивителни ленти, упражнения за активиране на глутеума и силови тренировки с помощта на движения като мъртва тяга.

3. Пилатес

- Разтягането е важно. Танцувах дълги години, така че пилатесът е нещо, което ви издължава и поддържа в тонус. Освен това е перфектна форма за активно възстановяване - заключи моделът, цитирана от сайта Ona.rs. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица