Как творят зодиите?

Овен

Авангардист приложник

Ромео и Жулиета са в костюми на грамадни пилета, които в края на трагедията биват безмилостно заклани, оскубани и запечатани в найлонови торби. Тази непоносимо новаторска постановка няма как да не е дело на режисьор Овен. Това са те! Новатори авангардисти, визионери, творци, които не се побират в рамки и не признават граници. Овните са художници, музиканти, изпълнители, хореографи, които търсят новата форма и често създават чудовищни произведения в търсене на различното.

Телец

Довършва нещата

За разлика от някои други знаци, захване ли се с нещо, Телецът винаги го докарва докрай. От тях излизат чудесни писатели на дълги и напоителни романи. Не им липсва и вяра в собствените сили, което означава, че повечето им проекти виждат светлина. Усетът им към лукса, красотата и удобството намират израз, когато решат да се занимават с вътрешен дизайн. При всичката им уравновесеност от тях излизат маниакални хореографи, танцьори диваци и композитори от цялата бленда на талантливостта - от Чайковски до Прокофиев.

Близнаци

Няма търпение

Представете си как цигуларят оставя инструмента си посред “Лебедово езеро” на Чайковски, става и се хваща за флейтата, след което минава небрежно през всичките инструменти в оркестъра, докато накрая издърпва палката от ръката на диригента и застава на мястото му. По някое време във второ действие му писва и се качва на сцената, за да изиграе петия от четирите малки лебеда. Ако Близнаците можеха да си разиграват на воля коня, ето какво щяха да правят, когато не рисуват, пеят и пишат недовършени новели.

Рак

Има болки в душата

Боли го душата. Затова твори. Типичният Рак системно страда от болки в душата, затова е и продуктивен в изкуството. Има силно въображение (което най-често е източникът на душевните страдания). Той не е от хората, които ще надраскат стих върху салфетка в кафенето. Обича да твори на тихо и удобно място - за предпочитане в кабинета или ателието си. Родените под този знак са извънредно чувствителни и емоционални, със силен творчески импулс. Това ги прави много добри писатели, фотографи и музиканти.

Лъв

Актьор и музикант

Способностите им да направят от нищо нещо са изумителни. Ще вземат зрънце талант, ще го лъснат, ще изградят около него цяла корона и ще си окичат с нея главата. Могат да напишат книга за това как се прави блестящо впечатление. Но не искат! Всеки Лъв е собственият си най-добър мениджър, затова няма намерение да дава ноу-хау в ръцете на други. Родените под този знак обичат сцената и светлината на прожекторите. Тази нужда от изява ги тласка постоянно да търсят изява.

Дева

Панаир в душата

Изглеждат стерилни и почти безчувствени, но не са. Ако можехме да надникнем в съзнанието им, щяхме да видим, че там е един вечен панаир. Цялото това богатство напира да бъде изразено. Но не просто как да е. Артистичната им изява ще бъде или перфектна, или няма да види бял свят. Естествено, тя никога не им се струва достатъчно идеална, затова и много от творческите опити на Девите не виждат бял свят. Тъй като имат скромно мнение за способностите си, те често избират да работят в екип, а не соло.

Везни

Детектор на красотата

Има една английска пословица - това, което за един е боклук, за друг може да е съкровище. В това се състои основният талант на представителите на Везни - да откриват красотата. Най-обикновените и банални неща, претворени в ръцете на Везните, се превръщат в оригинални произведения на изкуството. Бива ги в поезията, танците, скулптурата, дърворезбата, керамиката и бижутерството. Произведенията им са симетрични и хармонични. Това не означава, че у всяка Везна не дреме по един творчески демон.

Скорпион

Свръхнова в изкуството

От тях изкуството не се процежда, не капе, а изригва като вулкан или избухва като супернова звезда. Силно емоционалните Скорпиони имат много да кажат на света. Те обикновено знаят как да се изразят и не се страхуват да го направят. Могат да превърнат мрачните си видения във всякакви форми на изкуството - картини, музика, която разтърсва, или думи, които се забиват като остри стрели право в сърцето на читателя. Те задържат творческия си заряд, докато ситуацията не стане неудържима.

Стрелец

Първична енергия

Стрелецът не остава незабелязан. Той винаги изпъква - дали ще е с облекло, шарено като папагал, или с ексцентричното си поведение. В изкуството също търси и привлича като магнит вниманието. Това може да бъде нож с две остриета, защото покрай суетенето Стрелецът не усеща как творческата му енергия изтича в неправилната посока. Стрелците са мислители с животински инстинкти. Мощната им първична енергия често намира израз в абстрактното изкуство. Техните цветове ще бъдат ярки, мазките на четката им - едри, уверени.

Козирог

Твори за поколенията

Те не са егоисти - не творят, за да ги аплодират, нито за да изкарат пари. Козирозите творят за поколенията. Е, и за първите две неща, разбира се. Липсата на признание може дълбоко да ги обезкуражи, но не и да ги сломи. За щастие, представителите на този знак са упорити и трудолюбиви. Често се получава така, че развитието им в изкуствата идва, след като преминат на попрището жизнено средата. С какъвто и творчески проект да се захванат, може да го пишете изпълнен.

Водолей

Само колективно

Те ни се водят, ни се карат. В изкуството не следват утъпкани пътеки - дори странят от тях. Тяхното светоусещане е толкова различно, че понякога дори дразни. Водолеите са едни от най-креативните в зодиака. Въпреки това рядко се реализират като самостоятелни артисти. Обичат да творят в колектив, дори в някои случаи не са в състояние да създават изкуство самостоятелно. Те процъфтяват, когато си намерят подходяща среда от съмишленици. Общият интерес e нещо, което може да ги накара да направят саможертви.

Риби

Фантазьори и танцьори

Това е зодиакалният знак с най-развинтено въображение. Известно е, че повечето Риби живеят в своя омагьосан замък и само от време на време отварят по едно оченце към реалния свят. Но това е само докато осъзнаят къде се намират, за да замижат бързо в див ужас. Впрочем славата им е на фантазьори и никой не очаква да проявяват трезвомислие. Когато тази мечтателност се канализира в изкуство - обикновено визуално, но не само - от Рибата израства самобитен творец с гигантски талант.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп