Кандидат за общински съветник получи условна присъда от 8 месеца за закана за убийство на журналистка

Снимка: Архив

Кандидат за общински съветник получи условна присъда от 8 месеца за закана за убийство на журналистка.

Софийска градска прокуратура постигна присъда от 8 месеца лишаване от свобода с 3-годишен  изпитателен срок за Христо Маринов. През април 2016 г. СГП внесе в СГС срещу него обвинителен акт по чл. 144 ал. 3 от НК – за закана за убийство на журналистката от Нова телевизия Вероника Димитрова, съобщават от държавното обвинение.

Христо Маринов беше с имунитет, тъй като кандидатства за общински съветник от листата на ПП „Солидарност“ в община Левски на местните избори през есента на 2015 г.  Поради това Главният прокурор внесе в ЦИК искане за снемане на имунитета на Маринов. С решение на ЦИК от 24 октомври 2015 г., комисията даде разрешение за привличането му в качеството му на обвиняем.

На 21 октомври 2015 г. Маринов се обадил по мобилния телефон на Вероника Димитрова и в проведения разговор се заканил с убийство, като й казал, че „за 6 месеца ще получиш най-лошото, което Господ го праща отгоре. Знаеш, че аз мога да съдя по моите неписани закони. Ще имаш голям проблем, аз те линчувам, това е моят неписан закон и ти отиваш на кино“.

Коментари

Задължително поле