Кание Уест кандидат за US президент

Уест имаше официална среща и пресконференция с Доналд Тръмп в Овалния кабинет през 2018 г.

Рапърът е известен симпатизант на Тръмп

Илън Мъск му даде подкрепата си

Новината изненада политическите кръгове

Американският рапър и музикален продуцент Кание Уест обяви през уикенда намеренията си да се кандидатира за президент на САЩ на предстоящите през ноември избори за държавен глава, предадоха световните агенции.

“Сега трябва да реализираме обещанието за Америка, с вяра в Господ, обединяване на визиите ни и изграждайки бъдещето ни. Обявявам кандидатурата си са президент на САЩ Визия2020”, написа в профила си в социалната мрежа в “Туитър” Уест.

Четиридесет и три годишния чернокож милиардер на даде допълнителна информация за плановете си, но международните наблюдатели припомнят, че съпругът на риалити-телевизионната знаменитост Ким Кардашиян постоянно е декларирал последните години симпатиите си към американския президент Доналд Тръмп, с когото официално поддържат приятелски отношения.

Редица негови противоречиви изказвания, включително в контекста на настоящите протести в САЩ срещу трайната дискриминация срещу чернокожите американци, опетниха до голяма степен имиджа му в рап-средите, както в САЩ така и по света, коментират запознати.

Уест имаше официална среща и пресконференция с Доналд Тръмп в Овалния кабинет през 2018 г., като година по-късно разказа в интервю, че всичко това е било постановка, за да се подиграе на демократите в САЩ.

В края на месец юни, по време на карантината в САЩ, рапърът издаде нова песен, с лирики наситени с библейски цитати. “Умий ни в кръвта” беше съпроводено с видеоклип, съдържащ кадри от протестите срещу дискриминацията и расовата несправедливост в САЩ от последните седмици.

Уест вече получи официално подкрепата на друг милиардер - собственикът на “Тесла” Илон Мъск.

Коментари

Задължително поле