„Капитал“ си организира медийна конференция

В навечерието на Срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани, която ще се проведе в София в четвъртък, „Икономедиа“ и сподвижници си организирали сбирка за свободата на медиите в ЕС.

За така наречената конференция, която ще се състои утре в столичен хотел, „Труд“ научи случайно от колеги в „Капитал“. Те бяха така добри да изпратят програмата. В нея се вижда, че Прокопиев и компания дори са поканили президента на Република България Румен Радев и председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

За съжаление на организаторите, ден преди сбирката и двамата височайши гости не са потвърдили присъствието си. Така на конференцията, като представители на българските медии ще бъдат единствено хора от Прокопиевите издания.

Причината е, че в България само „Икономедиа“ и сподвижници знаят за това мероприятие, на което ще бъде дискутирана фалшивата новина за липсата на свобода на медиите у нас, разпространявана от изданията на Прокопиев.

Тази схема „Икономедиа“ и Прокопиев използват не за първи път. По същия начин през януари те представиха „Бяла книга за свободата на медиите в България“ . Разбира се, не стана ясно как са събирани „фактите“, записани в нея, нито защо на презентацията присъстваха само хора от „Икономедиа“ и сподвижници на групата.

Сега на конференцията са поканени президентът Радев и председателят Туск, с прозрачното намерение те да легитимират подобна полупрозрачна сбирка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България