Търговец закла жена си и опита да се гръмне (обзор) Споделял с приятели, че жена му има любовник и ще я убие

Шефът на кризисния щаб: От днес пътниците от Италия и Китай ще попълват анкета с лични данни В момента у нас има 10-12 човека, които са под наблюдение, каза Мутафчийски

Първи заразен с коронавирус в Швейцария

Съвместно заседание на правителствата на България и на Гърция ще се проведе утре в Александруполис

Блокираната българка в хотел в Тенерифе: Не ни разрешават да излизаме

До 10 000 лв. ще струват на общините всеки километър път без винетка

Унищожиха невзривен боеприпас, открит край Ямбол

ВАР още от старта на идния сезон

Осъдиха 80-годишна варненка за телефонни измами Баба Веселинка паднала в капана след опит да прибере пари от прокурор

Стопанската академия е единственото българско висше училище със сертификат от Европейската комисия Той е за магистърска програма по митнически контрол

Президентът Радев: От правителството зависи въвеждането на еврото да бъде с икономическа и социална интеграция

Превозвачите връщат наети устройства за тола след три месеца Прекратяват контактите по-рано при промяна в собствеността на камиона или автобуса

Външно потвърди: Българско семейство е под карантина в хотел в Тенерифе, в контакт с тях сме

8 ученици от Кърджали се прибират по спешност от Италия заради коронавируса

Българска асоциация на заведенията опроверга Борис Бонев за незаконно строителство на „Витошка“

„Капитал“ си организира медийна конференция

В навечерието на Срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани, която ще се проведе в София в четвъртък, „Икономедиа“ и сподвижници си организирали сбирка за свободата на медиите в ЕС.

За така наречената конференция, която ще се състои утре в столичен хотел, „Труд“ научи случайно от колеги в „Капитал“. Те бяха така добри да изпратят програмата. В нея се вижда, че Прокопиев и компания дори са поканили президента на Република България Румен Радев и председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

За съжаление на организаторите, ден преди сбирката и двамата височайши гости не са потвърдили присъствието си. Така на конференцията, като представители на българските медии ще бъдат единствено хора от Прокопиевите издания.

Причината е, че в България само „Икономедиа“ и сподвижници знаят за това мероприятие, на което ще бъде дискутирана фалшивата новина за липсата на свобода на медиите у нас, разпространявана от изданията на Прокопиев.

Тази схема „Икономедиа“ и Прокопиев използват не за първи път. По същия начин през януари те представиха „Бяла книга за свободата на медиите в България“. Разбира се, не стана ясно как са събирани „фактите“, записани в нея, нито защо на презентацията присъстваха само хора от „Икономедиа“ и сподвижници на групата.

Сега на конференцията са поканени президентът Радев и председателят Туск, с прозрачното намерение те да легитимират подобна полупрозрачна сбирка.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.