Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

По-леки мерки след 3 дни спад на заразени (обзор)

Връщат на фирмите част от оборота

СЗО: Хирургическите маски забавят разпространението на коронавируса

Kредитите с различна ваканция Допитване на “Труд” сред банкери показа, че първоначалното отсрочване може да бъде за срок от 2-3 месеца

Министър Захариева: Основен приоритет за ЕС остава борбата с разпространението на коронавируса и подкрепата за икономиките

Каракачанов иска специалисти от Русия да направят разчет на средствата необходими за ремонта на изтребителната ни авиация

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е провел разговори с ръководството на РСК „МИГ“, за да обсъди варианта срещу какви средства могат да бъдат ремонтирани 15 самолета МИГ-29 за авиацията ни, съобщи БНР.

„Моята идея е да дойдат специалисти от РСК „МИГ“ от Русия, да прегледат състоянието на двигателите и да направят разчет какви средства са необходими за ремонта на изтребителната авиация. Защото след комисията, без значение какви изводи ще направи тя, парламентът трябва да гласува отново рамката за плащане – на разсрочено плащане, за минимум 9-10 години. След което тепърва започват преговорите – реалните и по същество“, каза министър Каракачанов.

Военният министър добави, че се търсят варианти за „освежаване“ и на 14 бомбардировача СУ-25. По думите му, ако се стигне до споразумение с руските специалисти, България може да разполага с 15 нови изтребителя и с 15 бомбардировача. Каракачанов е на мнение, че може да се подкрепи идеята за създаване на „военен Шенген“, но за това трябва да се водят разговори с партньорите от НАТО.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Руски слуги в действие. На русофилите ф16 им бяха стари. Сега ще имаме пак стари, но по-лоши и за преоборудване ще трябнат още повече средства. На данъкоплатеца честито! Досегашните преоборудвания не станаха по вина на руската страна, що си мисли Каракачанов, че този път ще се получи?

  2. Моля?! Накарайте онзи с рапонестата глава, дето натопи ген.Радев, той да отправи запитване до руснаците за ремонт на МИГовете и бомбардировачите СУ-25, иначе в подходящ момент ще ви обвини в корупция. Казва се Цецо от с.Шума , завършил ВИФ. Рашъните много ще му се зарадват.

  3. Що ше го караме, никакви руснаци нещем. За какво са ни бомбандировачи. Кого ще бомбандираме? Айде миговете срещу терористи могат да въшат работа. Да ги ремонтират у нас. Както е било в миналото. Нали се плачете по това минало.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.