Карикатуристът на „Труд News” с награда от СБХ

Росен Йорданов получи отличието докато беше на пътешествие.

Росен Йорданов с отличие на Националната изложба за карикатура

Грамота в памет на Борис Димовски

Карикатуристът на „Труд news” Росен Йорданов получи поредно отличие за работата си, в рамките на на 48-ата Национална изложба "Карикатура".

На церемония в залата на ул."Шипка" 6 в София художниците и карикатуристи бяха отличени от Съюза на българските художници (СБХ).

Росен Йорданов получи специално отличие в памет на Борис Димовски. Наградата се присъжда за втори път по повод 100-годишнина от рождението на художника.

„Докато си хаджийствах на близко разстояние в Атон, колегите от СБХ ме изненадаха в гръб и подмолно ме зарадваха с това отличие. Изключително благодарен съм най-вече заради това, че то се връчва от наследниците на Радой Ралин и Борис Димовски. Сега остава да оправдая доверието им! Не е лесно да поемеш смяната от големи „трудоваци“ като Борис Димовски и Иван Кутузов.

Във фило-фобските времена, в които работя, за мен всяка „смяна“ в „завод“ „Труд“ е любимото ми бягство и вливане на здравословна доза творчество“, каза пред вестника Росен Йорданов по повод отличието.

Призът на секция „Карикатура“ за цялостно творчество беше връчен на проф. Анри Кулев. За първи път бяха връчени и награди за детско творчество в областта на смешната рисунка и карикатурата, като участие са взели над 200 деца с повече от 300 творби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура