Картини от злато - за първи път в България изложба на Миглена Шанова-Мигал

За първи път у нас ще бъдат показани златните картини на българската художничка Миглена Шанова-Мигал, която живее и работи във Франция. 
Изложбата е в салонната зала на галерия „Оборище 5“ от 10 до 17 април, а официалното откриване ще бъде на 13 април, вторник, от 19.00 часа, когато и самата Мигал ще бъде представена на публиката. Специално за събитието талантливата художничка ще покаже уникалната ювелирна техника, която й позволява да рисува изящни фини детайли със злато. Ще бъде представен и новият и златен албум с репродукции, посветен на техниката, наречена "грапо". Изложбата включва 11 експоната – както от дебюта с Grapo преди близо 20 години, така и съвсем скорошни творби. Най-големите формати там ще са с височина 2 метра. В залата ще бъде показан и новият златен шедьовър на Мигал – абстрактна композиция, изработена с голямо количество злато за колекция на Fendi, оценен на стойност четвърт милион. Поради високата цена на произведенията, изложбата ще бъде строго охранявана.


Миглена Шанова твори за фондацията на принца на Монако Алберт 2. С нейни картини са се сдобили не само принц Алберт 2, но и мнозина от елитните колекционери на произведения на изкуството в кралство Монако. 
Мигал е завършила Националната художествена академия в София, но от години живее основно във Франция. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства