Качеството на храната обсъждат учени от 15 държави на научен форум в Пловдив

Качеството на храната, иновации в науката, техниката, технологиите и биотехнологиите анализират този уикенд в Пловдив учени от 15 държави на двудневна научна конференция. Домакин на академичния форум „Хранителна наука, техника и технологии 2017” е УХТ (Университетът по хранителни технологии), а участие в конференцията вземат над 120 делегати, които презентират над 130 научни изследвания.

„Науката и образованието са безспорни фактори за растеж и икономическо развитие. Ежегодното провеждане на научни конференции в Университета по хранителни технологии е нашия принос за утвърждаване на водещата позиция на науката и образованието в съвременния икономически, стопански и духовен живот на страната”, посочи в приветствието си към участниците и гостите на форума ректорът на УХТ-Пловдив проф. д. т н. инж. Кольо Динков.

В четирите тематични направления на конференцията пленарни доклади изнесоха поканените лектори - проф. д-р Рейнолд Карле (Германия), проф. д-р Паскал Деграф (Франция), проф. д.т.н. Румен Кунчев (Технически университет – София) и проф. Черубино Леонарди (Италия). В началото на конференцията с почетен знак и грамота бяха отличени преподаватели от Университета по хранителни технологии, придобили научната степен „доктор”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България