Квинтесенция на разврата - британските университети се превръщат в сутеньори

Висшето образование във Великобритания насърчава младите хора да се занимават с проституция

Най-популярният вестник във Великобритания Daily Mail наскоро разказа историята на 18-годишната студентка по право Ана, която през деня учи в университет, а през нощта работи като проститутка. Въпреки относително младата си възраст, това момиче вече има около 200 клиенти. За своите услуги взима евтино — по £10 на човек. Казва, че й трябват пари, за да плати своето обучение.

Според журналисти, дори клиентите на бъдещата юристка са изумени как тя умело съчетава своето обучение със страничната си професия. И в университета си затварят очите, да не кажа поощрително. За администрацията основното за студентите е да си плащат сметките, които достигат до над £9000 за година (над $12 000). И делът на такива „секс работници“ от двата пола сред британските студенти нараства.

Студентката от Кеймбридж Попи Корн написа в статия за уебсайта UnHerd, че британските университети в момента действат като сутеньори. Лестърският държавен университет публикува специално ръководство „Набор от полезни инструменти за студентите секс работници“. Цинизмът на авторите на наръчника е извън всякакви мерки. Според този наръчник персоналът на университета дори няма правото да предполага, че студентът може да поиска да изостави проституцията, още повече, че е недопустимо да се създава негативен образ сред младите хора за платените „секс услуги“.

Според Попи Корн такива пособия вече са разработени и се подготвят за публикуване и в другите университети на Обединеното кралство.

„Има нещо неприлично в това университетите да тикат своите студенти в задлъжнялост и след това да им посочват проституцията като едно приемливо решение на проблема“, казва Попи Корн. В този случай момичето се изразява много меко и това, което за нея е „неприемливо“, всъщност е отвратително и гнусно. Попи Корн смята, че общественият морал и социалните връзки стават жертва на суровите изисквания на пазара в тази ситуация.

Според данните от социологическите проучвания на Daily Mail, днес поне 4% (95 000) от британските студенти са ангажирани с различните форми на проституция. Почти една трета от тях "влизат в пряк контакт" с клиентите, а останалите предоставят своите интимни услуги онлайн.
На този фон университетските студентски съюзи провеждат пропагандни кампании в подкрепата на „безопасната” проституция.

Лондонският университет твърди, че проституцията е същата размяна на пари срещу труд, както при всяка друга трудова дейност. Университетът в Единбург обяви "нулева толерантност" към онези, които се отнасят лошо към проституцията. А в университетите в Съсекс и Брайтън презервативите се раздават на студентите в специални кабини. В Оксфорд студентският съюз стартира кампания в подкрепа на "пълната декриминализация" на проституцията.

В учебниците, разпространявани от университетите и студентските съюзи, има препоръки за „най-безопасните пози“ и удобните обувки. Университетът в Лестър нарича търговията със студентска плът за  „реалност“ и насърчава разпространението на такива ръководства.

Така че, представителите на младото поколение британци и тези, които са нетърпеливи да дойдат във Великобритания, за да се изучат, да знаят че, университетските власти и студентските организации предполагат, че тяхното тяло е стока. Моралът, чувството за целомъдрие и срамежливостта са изхвърлени като „примитивна архаика“ и това, което все още е останало от него, ще бъде отстранено от обществения живот.

Това води до разпространение на венерически и психични заболявания сред младите хора, до разпространение на наркоманиите и до нарастването на престъпните връзки. Семейството като единица на обществото се унищожава, а самото „цивилизовано“ общество се деградира, превръщайки се в стадо животни. Все повече момичета и момчета стават жертви на отвратителната търговия с телата.

Според Daily Mail, около половин милион души във Великобритания са абонирани за услуги с държанки в интернет, които приемат пари или подаръци от богатите хора - млади и не толкова млади - в замяна на „секс“. "Обикновено заможните мъже искат образовани момичета, с които да могат да общуват", - цитира публикацията думите на една от студентките. И тази практика се разширява.

Говори се, че в „новата Русия“, сред прослойката на богатите, е станала стабилна модата да изпращат своите деца да се образоват в Лондон…

(Превод за „Труд“ - Павел Павлов)

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения