КЕВР решава каква да бъде цената на природния газ за април

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще реши окончателно каква да бъде цената на природния газ за този месец на закрито заседание, което ще се проведе днес от 15:00 часа, предвижда дневният ред на регулатора, съобщава БТА.

По време на откритото заседание по темата на 28 март стана известно, че КЕВР и "Булгаргаз" нямат забележки към предложението на компанията цената на природния газ през април да се повиши с около 2 процента спрямо цената за март, която е 57,59 лева за мегаватчас (MWh), без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС.

"Булгаргаз" очаква регулираната цена на природния газ за април да бъде с около 2,2 процента по-висока спрямо действащата за март или на ниво от 58,90 лв./MWh. 

От "Булгаргаз" посочиха по време на заседанието, че от деня на внасяне на доклада за априлската цена пазарите на газ са стабилни и затова нямат нови предложения. "Запознахме се с доклада и нямаме забележки към прогнозната цена. В ценообразуването за април са включени доставки на природен газ и ползваните количества от газохранилището "Чирен", каза директорът на дирекция "Търговия с природен газ" в "Булгаргаз" Веселин Синабов.

Окончателното предложение за цена на природния газ "Булгаргаз" ще внесе в КЕВР днес, 1 април.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика