Кейт Уинслет: В Холивуд има много прикрити гейове

"Аз лично познавам четирима", казва актрисата.

Докато някои хомосексуални звезди правят изявления за своята ориентация, други, напротив, не бързат да се разкриват. Това е така, защото се страхуват, че публичните признания ще провалят кариерата им.

Например 45-годишната актриса Кейт Уинслет заяви, че в Холивуд има много гей актьори, които не разкриват ориентацията си, тъй като са сигурни, че това може да им коства успеха в киното.

"Дори не мога да посоча точния брой млади актьори (някои от тях добре познати, някои от тях начинаещи), които се страхуват, че ако ориентацията им  бъде разкрита, това ще се превърне в пречка по пътя към получаване на главните роли", казва тя в интервю за The Times 'Culture Magazine.

Кейт добавя, че познава поне четирима актьори, които крият своята сексуалност. Тя разказва и за един от колегите си, на когото неговият агент препоръча да не рекламира бисексуалност. "Той му каза: "Разбирам, че си бисексуален. Но на твое място нямаше да го афиширам" - казва Кейт.

Според Уинслет именно мъжете са най-засегнати от тази стигма. Актрисата заявява, че във филмовата индустрия процъфтяват "дискриминацията и хомофобията" и отбелязва, че поверителността е мъчителна за актьори, които се страхуват, че кариерата им ще бъде нарушена, ако се разкрият.

Наскоро самата Кейт Уинслет изигра лесбийка във филма на Франсис Лий "Амонит". Тя изрази надеждата, че ще дойде време, когато гей и лесбийските актьори автоматично ще получат такива роли. "И тогава няма да е необходимо да канят хетеросексуални звезди да снимат такива филми", казва Кейт.

Тя добавя, че знае, че ролята й никога не е била предлагана на някой друг, така че не се чувства виновна, че я приела.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес