Кийра Найтли ще играе в „Другата машинописка“

Сюжетът е по роман на Сюзън Риндел 

Психосексуалният трилър ни връща в началото на миналия век

Студио Searchlight Television в момента работи над заснемането на нова поредица под името “Другата машинописка”. В качеството на шоурънър влиза Айлийн Чайкън. Тя е позната като създателката, основен сценарист и изпълнителен продуцент на американско-канадския телевизионен сериал “Ел Връзки”. Една от главните роли ще бъде изпълнена от Кийра Найтли. Двукратно номинирана за “Оскар”, тя има трудни отношения с телевизията. Ако филмовата є кариера се развива успешно, то последната є поява в поредица беше през 2002 г. в “Доктор Живаго”. В телевизионния сериал “Невърленд” от 2011 г. тя озвучаваше феята на Камбанка. Феновете се надяват, новият проект да стане за Найтли трамплин към по-нататъшните й появи в поредици.

Сюжетът в “Другата машинописка” е базиран на едноименния дебютен роман на писателката Сюзън Риндел, която ще бъде продуцент заедно с Чайкън. Действието се развива през 20-те години на миналия век, по времето на сухия режим. В полицейското управление в Манхатън работи като машинописка Роуз Бейкър, умна и с остър езика, но типичната сива мишка. След като на гарата се появява друга машинописка, уверената красавица Одалия Лазар (Кийра Найтли), тя запознава новата си колежка със света на развлеченията: джаз, фокстрот, подземни заведения за пиене. Роуз с радост се потопява в неизвестния до сега за нея свят. Неочаквано престъпление обърква живота на младите жени, защото се подозира, че извършител е една от двете машинописки.

Жанрът на поредицата е психосексуален трилър. Според описанието, той ще засегне теми за личността, манията и неуместните желания.

Коментари

Задължително поле