Ким Чен-ун ще пристигне в Сингапур на 10 юни

Ким Чен Ун

Очаква се Ким Чен-ун да пристигне на летище "Чанги" в Сингапур на 10 юни, два дни преди историческата среща с американския президент Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс, като се позова на източник, участващ в планиране на пътуването на севернокорейския лидер.

Служители на летището са насочили Ройтерс към сингапурското управление на гражданската авиация за потвърждение на информацията, но за момента оттам няма коментар.

Никоя от двете делегации не е оповестила плановете за пътуването до Сингапур.

Двама южнокорейски журналисти бяха арестувани в Сингапур за проникване без разрешение в резиденцията на севернокорейския посланик, съобщи полицията. Двамата репортери били от южнокорейската обществена радиотелевизионна корпорация Кей Би Ес, се уточнява в съобщението.

Арестите са извършени в разгара на подготовката за срещата на върха на 12 юни. Сингапурските сили на реда предупредиха, че ще се отнасят строго с представители на медиите, които извършват нарушения. Мерките ще включват лишаване от акредитация, прекратяване на визи и дори принудително връщане на журналисти в страните им.

Според сингапурското законодателство човек, признат за виновен в непозволено навлизане в чужда собственост, може да бъде наказан със затвор до три месеца, глоба до 1500 сингапурски долара (1100 американски) или и двете.

Полицията в Сингапур предупреди, че въвежда засилени мерки за сигурност, включително обиски и проверки на гражданите, посещаващи остров Сентоса, където ще се състои срещата Тръмп – Ким. От съображения за сигурност ще бъдат блокирани и пътищата около хотелите "Шангри Ла" и "Сейнт Реджис", посочва ТАСС.

Коментари

Задължително поле