Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Кирил Ананиев подписа договорите за доставка на първите над 200 нови линейки

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа договори за доставка на 280 линейки тип В и С. Договорите са в изпълнение на проект за модернизация на спешната помощ. Проектът предвижда осигуряване на общо 400 линейки, както и ремонт и изграждане на филиали на спешни центрове. Договорът беше подписан в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Първите линейки трябва да бъдат доставени до 60 дни от днешна дата, а останалите – 120 дни от заявката на възложителя – по график, определен за следващите три години, поясни министър Ананиев. И по двата договора авансово Министерството на здравеопазването ще плати 35% с ДДС от цялата стойност. Гаранционният срок е пет години. Документът влиза в сила от днес.

Една част от линейките ще бъдат за превоз на пациенти, чието лечение може да бъде отложено до пристигането в лечебно заведение, а другата част от автомобилите ще бъдат за полагане на интензивни грижи, обясни министър Ананиев. Към момента в системата на спешната помощ има 651 линейки, като по-голямата част от тях са доста амортизирани, добави още министър Ананиев.

Министър Аврамова поздрави министър Ананиев за положените усилия и изрази надежда, че ще има напредък за осъществяването на целия проект. Той е в рамките на ОП „Региони в растеж“, в процес на изпълнение са над 450 проекта, одобрени за плащане са 34%, посочи министър Аврамова.

С новите линейки ще се осигури по-добър достъп на гражданите до спешна помощ, каза още министър Ананиев. Той припомни, че имаше опасност да се загубят средствата от ЕС по проекта, който е на обща стойност 163 млн. лв.

Министър Ананиев отбеляза, че все още не са постъпили предложения за доставка на високопроходими линейки.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.