Кирил Добрев: БСП няма официална позиция за Таско Ерменков, но работата му е да задава въпроси

За Таско Ерменков нямаме официална позиция. Това каза зам.-председателят на БСП Кирил Добрев на брифинг в централата на партията във връзка с исканата от ПП ГЕРБ оставка на депутата Таско Ерменков заради негова публикация, че водата в София е замърсена.

Проведохме личен разговор с него. Прочетох текста на поста му (във Фейсбук). В него има само лични въпроси. Още повече Таско ме увери, че е сезиран от служители в Столична община и РИОСВ. Вчера разбрах, че ДАНС и полицията имат такива сигнали. Работата на един народен представител е да задава въпроси. Ако не бяха такива въпроси нямаше да разберем, че има проблеми с водата в Хасково, посочи Добрев. Всеки може да иска оставката на когото си иска, но работата на един народен представител е да пита дали има проблеми, каза още той.

Брифингът на БСП беше посветен на изборите в Галиче. "Човекът от голямото 'добрутро' решава, че към 17:30 изборният процес е приключил. Разбира се на протоколите се записва 20 ч. Това е грубо нарушение на Изборния кодекс.", коментира Добрев. По думите му резултатите са - 52-ма гласували, 44 за ГЕРБ, 1 за Патриотите.

"Галиче е олицетворение за това как ГЕРБ печелят избори вече 10 години. Но с нови и иновативни политики, както казва Мария Габриел.", заяви зам.-председателят на БСП.

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика