Кирил Милов ще търси реванш от руснак в Русе

Кирил Милов, вляво

Световният вицешампион Кирил Милов (97 кг) ще има възможност за своеобразен реванш от Муса Евлоев (Русия), от когото загуби на финала на мондиала в Будапеща 2018. Сборная пристига с първия си състав при класиците за турнира „Дан Колов – Никола Петров“ в Русе от 28 февруари до 3 март. В състава на руснаците са и двама олимпийски шампиони - Роман Власов и Давид Чакветадзе.

Надпреварата счупи нов рекорд. У нас идват 530 състезатели от 42 държави, като в свободния стил за мъжете и жените тя ще бъде рейтингова. А състезателите с по-предно класиране ще имат по-благоприятен жребий за европейското в Букурещ и световното в Астана.

В крайдунавския град ще се съберат звезди от световна величина. Янките ще са с първия си състав начело с олимпийсдките шампиони Джордан Бъроуз и Кайл Снайдер, италианците водят славния Франк Чамизо, грузинците са със звездата си Гено Петриашвили. В „Арена Mонбат“ ще блестят и други олимпийски шампиони - Таха Акгюл (Турция), Реза Яздани (Иран) и други.

Повечето състезатели ще пристигат в Букурещ, отдалечен на 60 км от Русе. Схватките ще са на 4 тепиха.

На 22 февруари първи у нас идват китайците, чиято делегация е от 45 души. А до турнира националите ще останат на лагер съответно свободняците в Самоков, класиците в Тетевен, а жените в Благоевград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт