Кметът на Анкара предупреди: Външни сили стоят зад земетресенията

Мелих Гьокчек

Кметът на Анкара Мелих Гьокчек предупреди, че тъмни външни сили може да използват сложни технологии, за да предизвикат изкуствено земетресение в опит да сринат турската икономика, предаде АФП. Коментарите му бяха направени във вторник, когато още 3 труса с магнитуд 5,2, 4,6 и 4,3 по Рихтер разлюляха западната провинция Чанаккале, която в понеделник бе разтресена от няколко земетресение с магнитуд 5,3, нанесли щети на стотици сгради. Епицентърът им бил на 6,5 км дълбочина в Егейско море.

“Проучих въпроса и разбрах, че там е имало кораб, правил сеизмични изследвания. Трябва спешно да разберем на коя държава принадлежи, тъй като се опасявам от изкуствено земетресение”, написа Гьокчек в туитър. “В момента има заговор срещу Турция и той предвижда земетресение край Истанбул, което да срине нашата икономика”, допълни той.

Гьокчек редовно публикува в социалната мрежа чудати и конспиративни хипотези. След неуспешния преврат миналото лято той предположи, че заговорниците са омагьосани от джинове на служба при проповедника Фетхуллах Гюлен, сочен като мозъка зад пуча.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Външни сили!?Абе то май вашият аллах ни го прати това земетресение.Що не отидете всички турки при него?Там ви е мястото

Отговорете