Кметът на Благоевград пожела успех на благоевградски състезател в Спешъл Олимпикс

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов посрещна в кабинета си Валери Маринов, който ще представи Благоевград в Световни летни игри на Спешъл Олимпикс за хора с интелектуални затруднения. При визитата, градоначалникът подари на Валери спортен екип, маратонки, националния флаг и флаг с тотема на община Благоевград, съобщиха от общината.

„Като се качиш на стълбичката, на първото място, когато пуснат химна, гордо развей знамето, за да се знае от къде си“, каза кметът Камбитов.

Емил Иванов, представител на Спешъл Олимпикс връчи плакет „Годишна награда за цялостен принос за разширяването на достъпа до спорта“ , присъден на Община Благоевград за 2018 г.

Валери Маринов от Защитено жилище за лица с умствена изостаналост ”Струма”- Благоевград ще вземе участие в Световното с отбора по Боче.

Игрите ще се проведат в периода 08 – 21 март 2019 година в Абу Даби (Обединени Арабски Емирства).

Националната делегация за Световните игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби 2019 се състои от 7 отбора по отделните спортове и общо 18 атлета с интелектуални затруднения от 10 български общини.

Очаква се да се включат повече от 7000 състезатели с интелектуални затруднения от 177 страни в 27 спорта, 2600 треньора, 20000 доброволци и над 500 000 официални лица, семейства, приятели, зрители и журналисти от цял свят.

Община Благоевград имаше представител на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс през 2015 г. в Лос Анджелис.

Катя Сейменска от Защитено жилище за лица с умствена изостаналост беше включена в отбора по лека атлетика. Тя се завърна от Олимпиадата с един бронзов медал, едно четвърто и едно пето място.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони