Кметът на Сотиря: Полиция охранява ромската махала след нападението над дете

Снимка: Архив

Момиченцето успяло само да избяга от мъжете, които се опитали да го изнасилят

Засилено полицейско присъствие е въведено в ромската махала на сливенското село Сотиря, след като двама мъже са се опитали да изнасилят 7-годишно момиченце , съобщи кметът Димо Георгиев, предава Канал 3.

По думите му две лица, 14-годишен хлапак и 65-годишен клошар пробвали да се гаврят с детето, това е станало малко след 15.00 часа на 30 август.

Детето успяло да избяга от изродите, но привечер й прилошало и споделило с родителите си за "случката".

Веднага е била извикана линейка, малката е била откарана в сливенската болница, на първи преглед не са открити следи от насилие. Предполагаемите извършители - непълнолетният Христо Росицов и възрастният Йордан са били задържани за по 24 часа по закона за МВР и са започнали разпити.

Населението в Сотиря е настръхнало след трагичната смърт на 7-годишната Кристин Георгиева, която почина в резултат на жесток побой и изнасилване от 21-годишния Мартин Трифонов на 15 август. Въвеждането на полиция в махалата е с превантивна цел, признаха от ОД на МВР-Сливен, където се опасяват от ескалиране на напрежението след призиви в социалните мрежи за мъст.

Детенцето, върху което е направен опит да бъде насилвано, е от ромски произход, задържаните също са от този етност, уточняват запознати с обстановката в Сотиря, където живеят близо 2000 души. 14-годишният Христо е сирак, води се ученик, но никой не може да каже дали въобще е стъпвал през последната години в класната стая.

Възрастният Йордан се препитавал със събиране на отпадъци от кошовете за смет. И двамата са с мярка за неотклонение "задържане под стража" за по 72 часа, уточни говорителят на окръжна прокуратура в Сливен Надежда Белева.

Коментари

Задължително поле