Кметът на София Йорданка Фандъкова: Санкциите за ремонта на "Граф Игнатиев" могат да стигнат и до един милион

Кметът на София Йорданка Фандъкова

Поела съм ангажимент, че няма да има компромис по отношение на никого. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова относно новите проблеми, появили се след завършването на ремонта на трамвайното трасе по ул. "Граф Игнатиев" . Санкцията за целия обект може да стигне до един милион лева, категоричен е кметът.

"Всеки има право да се защитава. Не приемам никакви оправдания, обяснения и прехвърляне на отговорност. Всеки, работил по този проект си носи отговорност. Санкции до този момент съм налагала както на изпълнителя, така и на проектанта, и на надзора. Те могат да достигнат и до един милион. Малко над 20 милиона лева е стойността на ремонта за целия обект", обясни още Фандъкова.

"Аз нямам право да си избирам фирмата така, както на мен ми харесва. Има процедури, обществени поръчки, осигурили сме максимална прозрачност. Нямам никакви притеснения да налагам санкции, фирмите знаят, че няма да има компромис. Нося всеки ден моята отговорност, но политически спекулации по тази тема няма да приема, каза кметът на София.

"Очевидно проектантът не е дал най-доброто решение за отводнителите на трамвайните релси, за да се получи това при малко по-високи температури. Обектът още не е открит. Предстои голяма комисия с външни участници за приемането и въвеждането в експлоатация", допълни Фандъкова.

Коментари

Задължително поле