Кметът на Търговище награди победителите в конкурсите за празнична украса

Кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров връчи наградите от конкурсите за най-празнична украса на населени места, търговски обекти и жилищни сгради. Надпреварата приключи преди Коледа и в нея се включиха 9 села и квартал, заведения и други, припомнят от Общината.

По време на награждаването д-р Димитров изтъкна, че оценява положените усилия на всички участници. „Благодаря Ви, че отделихте емоция и време, за да създадете по-празнично настроение и красота в населените места. Инициативите ще продължат и през 2017 година. Очаквам в тях да се включат повече участници във всички категории”, заяви той.

В конкурса за коледна украса в селата призът за най-атрактивна декорация на централната част грабнаха жителите на село Дългач. Наградата за тях е 500 лева. Следващите в класацията за празнична украса на обществените зони са Божурка и Драгановец. Поощрителна награда кметът връчи и на кв. Въбел.

Конкурсът между населените места се организира за първи път от Общината в Търговище и цели създаване на повече коледни емоции с участието и на местната общност.

Първата награда в категорията за домове в града е за обединените усилия на живущите на ул. „Паисий”, бл. 5, вх. Б, които получиха 200 лв. Поощрение в размер на 100 лв. бе връчено и за красиво украсената къща на Милена Узунова от село Стража. Наградата от 100 лв. за търговски обект получи представител на „Радеви” ООД, съобщиха от Община Търговище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони