Кметът на Търговище откри обновена площадка за спорт и култура

Кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров официално откри реновираната площадка за спорт и култура, намираща се между тренировъчния комплекс и Центъра за младежки дейности и инициативи (ЦМДИ) в Търговище.

„Обновихме това пространство с мисъл за младите хора на Търговище, да разширим възможностите за спорт и провеждането на културни прояви на открито. Да ни е честито новата площадка и нека пазим съграденото“, обърна се към присъстващите д-р Димитров.

Зоната, позната сред гражданите на Търговище като „малкото стадионче”, е реновирана от Общинското предприятие „Флора”, съобщават от местната администрация. На терена е изградено комбинирано игрище за волейбол и тенис на корт, както и зона за баскетбол. Монтирани са нови близо 700 седалки на мястото на изпочупените и повредени. Ремонтирана е и сцената с екран.

От Община Търговище посочват още, че е изградена топла връзка на откритата сцена с Младежкия дом, а ползването на спортните игрища е безплатно.

С ремонтирането на площадките се завършва цялостното оформяне и на зоната непосредствено зад тренировъчния комплекс, който беше преобразен с целеви държавни средства, поискани от кмета д-р Димитров.

В програмата за откриването на обновената сега зона се включиха децата от Школата за естрадно пеене към ЦМДИ, състезателите по спортна и художествена гимнастика от клубовете „Торнадо“ и „Алегро“. Проведе се и турнир по стрийтбол между отбори от различните възрастови групи на клуб „Светкавица“.

На церемонията присъстваха зам.-областният управител Панайот Димитров, общински съветници, ръководният екип на Община Търговище, треньори и състезатели от спортните клубове, педагози и възпитаници на школите към ЦМДИ, изреждат от администрацията.

Коментари

Задължително поле