Кметът на Шумен се срещна с директори на училища и детски градини

Снимки: Община Шумен

В навечерието на новата учебна година в двора на къщата музей „Панчо Владигеров“ кметът на община Шумен Любомир Христов проведе по традиция среща с директорите на училища, детски градини, центрове за личностно развитие и извънучилищни звена. Той благодари на всички за усърдната работа, както по подготовката и организацията на учебния процес, така и за успешно приключилите ремонти през лятото. Единствено в училището в село Друмево строителните работи все още продължават, но и там е създадена добра организация и те няма да попречат на учебния процес.

Кметът припомни, че от няколко години ръководството е поставило началото на традиция да се подаряват книги на първокласниците за първия учебен ден. В тазгодишното издание на книжката „Здравей, първокласник“ са събрани текстове, които са свързани с училището, историята, езика, народните будители, като специално внимание е отделено на химна на Шумен и на паметника „Създатели на българската държава“.

„Разчитаме на вас като учители и родители да създадете у децата ни отношение към миналото и бъдещето на нашия град и да им предадете любовта си към него. Новата учебна година започваме с две обединени училища в Ивански и Друмево, което ще даде възможност на повече деца по места да продължат образованието си до десети клас. Разработихме програма за професионално обучение в тези училища и се надявам, че към тези паралелки ще има интерес от страна на учениците и родителите", обърна се градоначалника. Той разказа, че днес е разговарял и с един млад човек - Димо Георгиев, временно изпълняващ длъжността директор на Езиковата гимназия в града. "От него разбрах, че заедно с учителския колектив обмислят възможностите, освен за чисто езиково обучение, да въведат повече възможности за професионално ориентиране и реализация на учениците. Всичко това много ме радва и ми дава увереност, че в образованието ще се случат добри неща в нашия град“, каза още кметът.

Любомир Христов пожела на всички на добър час и успешна нова учебна година. В срещата участваха още заместник-кметът по образование и култура Найден Косев и експерти от отдел образование в общинската администрация.

Коментари

Задължително поле