Кмет и съветници в Шумен се заклеха

Дипломат ще води местния парламент

Местният парламент на Шумен се събра за първо учредително събрание в понеделник. Води го бившият кмет на града Максим Иванов, доайен със своите 69 г. измежду всички 41 избрани съветници. След като се закле да се води във всичките си действия от интересите на гражданите на общината, кметът Любомир Христов /ГЕРБ/ се обърна към присъстващите с призив за работа.

"Хората очакват от нас изпълнение на конкретни обещания, обсъждане на проблеми, реализиране на проекти и всичко това да го постигнем с по-бързи темпове", каза той. По думите му гласоподавателите са свършили своята работа да гласуват и подредят по този начин съветът, който сега трябва да работи за всички шуменци с мъдрост. Христов обеща да бъде кмет на всички, независимо от политическа принадлежност.

Клетва положиха и общинските съветници и избраните кметове на села. Най-младият парламентарист в Шумен е Гьокхан Илхан на 25 г., бивш кмет на с.Коньовец. В състава на общинския съвет са двама бивши кметове - Максим Иванов и Красимир Костов от групата на ПП "Български социалдемократи", както и трима зам.кметове - Живка Тонева, Митко Киров и Иван Йонков от групата на БСП.

Съветниците си избраха и председател - бившият ни посланик в Украйна Красимир Минчев от ГЕРБ. Той спечели с 21 гласа. Другата кандидатура бе на Веселин Пенчев от БСП, за когото дадоха гласа си 11 души. В 5 плика липсваха бюлетини, а 4 бяха невалидни. Минчев благодари за оказаната чест, дълг и отговорност. Зарече се, че няма да проявява никакви симпатии и антипатии, и ще бъде председател на целия общински съвет. По негова инициатива учредителното събрания завърши с обща снимка.

Коментари

Задължително поле