Кмет обяви война на „идиотите” в Монтана

„Недобросъвестни граждани – тип „идиоти”, чупят и крадат съоръжения от улици и паркове, в които се инвестират милиони левове. Няма да допуснем шепа вандали да съсипват труда и удобствата на хилядите нормални хора. Ще увеличим камерите и охраната, а заловените нарушители ще плащат солено за безчинствата си!”, предупреди кметът на Монтана Златко Живков. От миналата година областния град в Северозапада реализира проект за модернизация на четири парка и един булевард.

Изграждат се нови алеи с беседки и кътове за спорт и отдих, засаждат се дървета и декоративни храсти, монтира се и икономично екоосветление. В зелените площи ще бъдат инвестирани 6, 3 млн. лева. През последните седмици обаче вандали разбиват нови пейки, чупят стълбове и лампи и кършат фиданки в обновяваните градини. За да инспектира реконструкцията на парковете и пораженията на вандалите, кметът Живков започна с общинари нощни обходи на града.

„Ситуацията е тревожна, призовал съм строителните фирми да засилят денонощната си охрана, а след като парковете бъдат завършени и общината ще усилили охраната и видеонаблюдението, ще поискаме помощ и от полицията за опазването на съоръженията! Водим битка за отвоюване на територии от вандалите, автоджигитите и всякакви нарушители!”, заяви градоначалникът. Монтана е сред градовете с най-много зелени площи в България – парковете и алеите в града са над 600 дка.

Коментари

Задължително поле