Кобрата за трети път ще договаря мач на търг

Кубрат Пулев заедно с треньора си Ули Вегнер се подготвя в Испания за следващия си мач.

Кубрат Пулев за трети път в рамките на 2 месеца ще договаря мач на търг. Кобрата и британецът Хюи Фюри не успяха да постигнат съгласие за битката, като най-вероятно спортният момент са парите. Британецът вече обяви, че няма нищо против мачът да е в София.

Наддаването е на 9 август в Спрингфилд (САЩ) в щаб квартирата на Световната боксова федерация (IBF). Победителят от сблъсъка ще стане официален претендент на трофея на IBF, притежание на Антъни Джошуа (Великобритания).

Кобрата спечели предишните два търга срещу американеца Джарел Милър и британеца Дилиън Уайт. Но противниците му отказаха да се бият в София. И в двата случая зад българина с парите си застанаха не неговите мениджъри от „Зауерланд“, а „Епик спортс“. Един от съдружниците в американската компания е Ивайло Гоцев, който отдавна иска да привлече Пулев. Договорът на Кобрата с немците изтича в края на годината.

Асът ни в тежка категория е с 25 победи и само една загуба до момента при професионалистите, а Фюри, който е братовчед на Тайсън Фюри, е с актив от 21 успеха и едно поражение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт