Кобрата може да се върне в България

Кубрат Пулев може да се завърне да тренира в България, след като немският му клуб „Зауерланд“ изпадна във финансов колапс. Компанията планира да разпрати боксьорите си по собствените им страни, където сами да водят подготовка и да търсят начини да плащат на треньорите си. „Зауерланд“ премести офиса си от столицата Берлин в Хамбург, роден град на братята Кале и Нисе.

Ули Вегнер, който се занимава с Кобрата, заплаши да напусне, ако този вариант се осъществи.

„При тези условия не мога да съдействам за добри резултати - призна 75-годишният треньор. – Успехите ни се дължаха и на добрите условия за подготовка в Берлин.“

Засега не е сигурно и дали Пулев ще продължи отношенията си със „Зауерланд“ при новата ситуация. Междувременно Тервел Пулев, братът на Кубрат, се оттегли от мача с Хюсеин Чанкара (Германия), който трябваше да се състои в Хамбург на 24 март. Бронзовият медалист в полутежка категория от Лондон 2012 вече е в Чикаго, където ще има два двубоя за 8 дни. В нощта срещу 3 март Тервел ще се бие с 31-годишния американец Тристан Джеймс, който в своите 4 мача е фиксирал 1 победа, 2 загуби и 1 равен. Седмица по-късно Пулев се завръща в Германия за бой с бившия претендент за световната титла Валери Брудов (Русия), в чиято визитка има 44 победи и 13 загуби.

Коментари

Задължително поле