Днес е Атанасовден

Затворени са проходи и пътища заради обилен снеговалеж

Жълт код за силен вятър в цялата страна

Рекс Тилърсън обеща, че американската армия ще остане в Сирия

Убиха бос на мафията в Гърция

Турция удължи извънредното положение в страната с още 3 месеца

Ограничено е движението за всички превозни средства през Троянския проход

Тир се обърна на пътя Монтана-Видин

С лихвоточки да се плащат данъци Жилищно-спестовните влогове ще може да се наследяват

Двоен самоубийствен атентат в Нигерия взе най-малко 12 жертви

Президентът награди разузнавачи посмъртно Депутатът Таско Ерменков с отличие от министъра на отбраната

Пълна каша с Истанбулската конвенция Няма нужда от нов превод, документът се ратифицира на езика, на който е договорен

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 януари 2018

Искрен Веселинов: Ние от ВМРО сме категорични, че няма да подкрепим Истанбулската Конвенция, независимо колко превода и бъдат направени

Болниците искат парите си от НЗОК по съдебен път Въпреки решението на съда, здравната каса отказва да плати надлимитната дейност

Кого трябва да глобяваме?

Държавата глобява жрици на любовта, защото си вършат работата, прибира данък от тях - чрез ДДС с тези пари строи магистрали. Но ако държавните служители вършеха работата си с тяхното постоянство и риск, България щеше да е страната на магистралите.

Най-важното във всяка свободна професия е какво и как ви го предлагат

Впечатляващо! Това е думата, няма да спорим. Глобиха проститутка с хиляда лева, защото си е вършила работата. По принцип харесвам комедия, интересувам от политика и настоявам за съдебна реформа, а умирам за правосъдие. Рядко се смея на новини и рядко се чеша по главата, когато ми попадне такъв омлет от лоша съдебна система, тъпо правосъдие и евтина комедия.

Прочетете следващата новина:

„Проститутка отнесе административна глоба 1000 лв. за платена любов на разклона на главен път Е-79 за град Кочериново. Антоанета З. била задържана от група „Престъпления по пътищата“, докато била с клиент, съобщава Struma.bg. Тя е стара познайница на пътните полицаи, които няколко пъти я предупреждавали да не проституира на Е-79. Антоанета си тръгвала, но след като униформените се отдалечавали, тя се връщала отново на пътя. Съдията по делото я наказал с парична глоба, след като Антоанета обещала повече да не стъпва на „работното си място“.“

Така. Какво разбираме оттук? Някой е бил глобен, защото си върши работата, клиентите са доволни и най-вероятно има данъчно досие, за да може да бъде глобен.

Да махнем лековато с ръка над естеството на работа на госпожица или госпожа Антоанета З. Фактите са – тя е работила и очевидно е поддържала клиентела. Дотук добре.

След като госпожица или госпожа Антоанета З., която очевидно не разчита на социални помощи и общинска заплата, прибере парите от своя нежен труд, отива и пазарува. Когато госпожица или госпожа Антоанета З., живееща очевидно около Благоевград, отиде да пазарува в „Метро“ на разклона за граничния пункт Станке Лисичково или в „Кауфланд“ по пътя за Банско, а може би дори и баничарницата „При чичо Ставро“ над болницата, тя плаща няколко неща и най-вече ДДС. Тя отчита безценния си нежен труд с ДДС при всяка покупка – където и да е тя, било то в „Метро“, „Кауфланд“ или „При чичо Ставро“.

От ДДС-то на госпожица или госпожа Антоанета З. държавата в лицето на което и да било минало или бъдещо правителство строи естакади, кръгови движения и най-вече магистрали, където най-почтеният и договорен труд е този на магистралките като госпожица или госпожа Антоанета З.

Най-важното във всяка свободна професия, ако се чудите, е какво и как ви го предлагат. Ако няма качество – или не ви плащат, или ви бият. Питайте госпожица или госпожа Антоанета З.

Хайде сега да разсъждаваме на глас колко държавни служители си вършат работата с тази постоянност и с този риск? Кой би се заклел, че ако отиде в съд, ще получи удовлетворение? Кой би бил спокоен, че ако иде на лекар, ще получи нужното здраве?

Нямам спомен, ама никакъв спомен някой полицай да е бил глобен, защото прави нарушения. Виждаме ги. В София на булевард „България“ има задръстване, но той си говори по телефона от вишката на „Черни връх“ или „Гоце Делчев“. Ако свирнеш с клаксон, ще слезе и ще те глоби. Това правят.

Нямам спомен, ако някой чиновник се забави с нещо, което ти е важно като… живота… да бъде глобен. Не! Ако всичко беше наред, ако всичко беше нормално, тази новина нямаше да звучи нелепо. Нямаше да ме разсмива до сълзи от горчивост.

Честно казано, шум се вдига за престъпници само ако не са си платили където трябва. Преровете в интернет и ми кажете – напишете ми – колко дилъри, колко крадци на коли, колко изнасилвачи са хванати напоследък.
Откраднаха ми колата и знаете ли, казах на разследващите къде са камерите, на които могат да видят всичко. Знаете ли, не са потърсили тези записи. Не вярвам на новина за глобена жрица и да ми внушават, че това е върховенство на закона. Ако само в рамките на една година два пъти те оберат, един път ти откраднат кола, а след това разбираш, че това се случва с почти всеки втори твой познат… по дяволите, държавата ни е станала госпожа или госпожица Антоанета З.

Знаете ли, че ако тези, от които ни зависеше животът, се държаха като проститутки, както госпожица или госпожа Антоанета З., щеше да има справедливост. Първо, нямаше да ни лъжат, защото хепиендингът не подлежи на съмнение. Второ, ако ни излъжеха, нямаше да има бизнес. И трето… може би най-важното. Ако имаше любов вкъщи, нямаше да има никаква госпожа или госпожица Антоанета З.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Правилно! Но с такива импотентни политици – такива закони и такава държава.

  2. Значи има два варианта:
    – първо ако клиентът даде 100 лева на проститутката – тя ще ги похарчи в Лидл и 20 % тоест 20 лева ще остидат като ДДС обратно в държавата за строеж на магистрали.
    – ако клиентът не отиде при проститутката, а купи за 100 лева подарък на любовницата си – 20 лева ще отидат като ДДС в държавата.
    – ако клиентът купи с тези пари бензин и продукти за семейството си – 20 лева пак останат в държавата под формата на ДДС

    Къде е разликата тогава? За какво я пишат тази статия?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.