Зодиите - кои знаци са простаци

Овен

Петел креслив и много див

Овенът, знак безстрашен, смел, прилича силно на петел. Стреми се право към небето, но няма сили за което. При полет му тежат рогата, а силата му е в устата: с криле да пляска, шум да вдига и хрипкаво да кукурига. Той приказките си не мери, затуй се повечко чумери, когато някой го възпре и вземе, че се заяде. Овенът винаги е прав, не може да му обясниш, че бърка и е крив по нрав. Овенът - и това се знае - за другите съвсем нехае. Обича своите, но с мяра. На чуждите им няма вяра, пък и съвсем не го засяга кому какво и как приляга. Той късоглед е и не мята до по-далече от земята.

Телец

Не мачкай вола по мазола

Телецът лесно се обижда, а истината недовижда. Ако му скършите хатъра, ще ви подгони и по къра. Бъдете бдителни, пазете честта, рогите и нозете, че ще му стъпчете мазола, и ще ви погне с ярост гола. Да разберете що ви чака, си представете таз атака: той, стъпил здраво на земята, с рога подхваща и ви мята. От пръв приятел-изповедник ще станете "злонрав изедник". Телецът трудно казва "не" - по-скоро ще ви подведе. Но не търсете му вина, ще се измъкне и сега. Телецът е добър приятел, и на храната почитател. Той готви, шета и нарежда, щом някой вкъщи не подрежда. Телецът хич не е простак - това е много хубав знак.

Близнаци

Душици и весели шизофреници

Близнаци са велики знаци. По двама винаги вървят, макар да са в единна плът. Но като цяло са душици и весели шизофреници. Родените през май и юни май свирят на различни струни. Защото майските Близнета са сган свирепа и проклета и бият ли ви първи шута, ще ви забравят за минута. Обаче вие щом решите с Близнака да се разделите, ще видите със изненада, че той по вас търчи и страда. А пък родените през юни са благи и добри муцуни. Прощават грешки, ближат рани и пак остават неразбрани. От тях очаквайте шамари, лицето от които пари. Но, ако дирите простаци, не ги търсете сред Близнаци.

Рак

На всяка манджа мерудия

И в селски кръчми запустели, и във петзвездните хотели завет един се носи прашен: че Ракът е клиент пре-страшен. Той е капризен махнаджия, на всяка манджа мерудия. И скандалджия малко пада, та всеки несъгласен страда. Със Рак не тръгвайте на път, не му пресичайте пътека. Край него само тъй, полека, ходете тихо, издалеко. Че Ракът с мъст е зареден и ще избухне някой ден. И даже да ви е приятел или другар и почитател, със гол в ръката ще ви порне - а туй ще заболи, безспорно. Пък после: битият бил бит, а пък приспаният - приспан. Помнете, че във всеки Рак дремуца по един простак.

Лъв

Чудесно се римува с „пръв“

Лъвът реве, подскача, бяга - това чудесно му приляга. Той е красив и силен знак, пък е и умен за капак. И ненапразно знакът Лъв чудесно се римува с "пръв". Ако не знаете това, направо стойте настрана. Като приятел е признат за щедър, по душа богат. Той верен ще ви е, дордето не му засенчите небето. Ако от него по-способен окажете се в час злокобен, Лъвът със лъвски скок ще скочи – без свян кръвта ви ще излочи. Макар и цар на зверовете, Лъвът изобщо не е цвете. Той е по нрав дете ревливо, а по характер - просто... слива. Такъв е, но не е простак. Защо ли? Помислете пак.

Дева

Аристократ, а не простак

Език ехиден, остър, злостен. Нрав безкомпромисен, обострен. За Девата се знае много: че чисти чак до изнемога и суети се във тревога. Като човек е пълна фога. Но Девата е знак суров, не знае милост, ни любов. Единствено родата тачи - и нея възпитава, значи. В дома й спретнат "раз, два, три" всуе отеква от зори. Накрая пак самата тя ще шета късно през нощта. Една военна възстановка дори в работна обстановка за Девата е най-добра, макар несбъдната мечта. Но Девата е честно куче - тя мами само в краен случай и се усмихва под мустак. Аристократ е, не простак.

Везни

В изкуството се изявяват

Те са суетни и кокетни, шегите им са безпредметни, решения не вземат лесно - това всеобщо е известно. Но има други, скрити тайни: за не-Везни са те незнайни. Везните благи са привидно, но само свойто им е свидно. Обичат те да възмездяват, да съгрешите се надяват. И много си ценят парите, нещата, дрехите, колите. Ако им сгазиш лука, тичай и зад гърба си не заничай. Защото тоз Въздушен знак след тебе е ударил в бяг. И, стигне ли те, ще те смаже - предимно, за да те накаже. Изкуство е да изтезават. В изкуството се изяват. Везни са артистичен знак, и са садисти за капак.

Скорпион

Не забравя, не прощава

Той не забравя, не прощава. Забавя, ала отмъщава. Обича страстно, мрази силно - ругае и кълне обилно. Той мярката уцелва рядко, да се гневи е дело сладко. Изпада в ярост, бяс, афект и се газира за ефект. Понякога се хвърля в бой, в друг случай чист излиза той. И истината, и лъжата без труд излизат от устата. Дори да ви се довери, пак не престава да следи дали ще му изневерите, или със друг ще го смените. От всички знаци в зодиака, май Скорпионът е простакът. Но зъби стисне ли реши ли, ще събере за всичко сили. С желязна воля, нерви здрави, зверът отровен чудо прави.

Стрелец

Където и да стъпи - гаф

Стрелец ли е, не го жалете. С опашки свински го вържете. Стрелецът търси си белята: и зад вратата, и в кревата. Където и да стъпи - гаф, не ще поникне корен здрав. Отвори ли уста, тогава със сигурност ще съжалява. Той е щастлив и весел слон, поканен в балния салон. Настъпва, бута, блъска, пада, и се оглежда за награда. Затуй за вашия Стрелец се подгответе със венец. Извийте го от тел бодлива, кажете му че му отива и той не ще се усъмни, че мислите ви са добри. Стрелецът е безотговорен, непоносим и непокорен. И заявява сам без срам: Стрелецът е простак голям.

Козирог

Свръхчовек е без свръхсили

Не го застига мисъл зла, нито отровена игла. Умее да се защитава и враговете уважава. Той свръхчовек е без свръхсили. Не му минават думи мили. Чете ви между редовете и ви пресмята греховете. Хем отмъстител е суров - на мръсни хватки е готов. Не ще даде на враг и свой да го разжалват от "герой". Водач е, и да води иска, дори да ненавижда риска. На Козирога нищо свято не му минава през главата. С копита здраво на земята е стъпил и белтъци мята. Но щом сте с него благ и честен, и Козирогът ще е свестен. Простак е само със простаци, културен е с културни знаци.

Водолей

Сърце, направено от тенеке

Подлива здраво, ала право - когато ще се защитава. Той е мечтател и поет, от философстване обзет. Като копринената буба обвива се в изящна шуба от планове, кроежи празни за добрини благообразни. Душа от злато, но сърце, направено от тенеке. Талантът му е там, където не му откриваме сърцето. Едно мечтае, друго прави. Залъгва се с надежди здрави. Но той е дървен философ, за спор е винаги готов. Макар и опонент учтив, той е до смърт неотстъпчив. Единствено една Везна излиза с него на глава. За Водолея, няма как, признаваме, не е простак.

Риби

Да го дразниш е опасно

За Рибите се знае само, че винаги предлагат рамо. Те благи са и услужливи, дори донякъде плачливи. На тях разчитай, щом загазиш, но не забравяй да се пазиш, че щом нагазиш им в лехата, ще загрубеят с тях нещата. Изглеждат скромни и плашливи, а всъщност са кози ревниви. Нападат злостно, мръвки късат, щом за атака се нахъсат. Теоретици са юнашки, особено след две-три чашки. Затуй на Риби нямай вяра - във тях да не събудиш звяра, че току виж с лудешки поглед те най-внезапно ще те погнат. Да си остане помежду ни, че Риба се убива с думи. Простак не е, това е ясно. Но да го дразниш е опасно.

Коментари

Задължително поле