Кои зодии пощръкляват при пълнолуние?

Снимка на Pezibear от Pixabay

Овен
Вампирясва под Луната

Овенът е Огнен знак, който не се дава лесно на разните там вибрации, пълнолуния и други подобни. Но, колкото и да не му се иска да го признае, този опърничав, див знак всъщност е много податлив на влиянието на земния спътник. Един от признаците е, че става маниакално ревнив, до загуба на човешки облик. Луната ще развърже езика му и той ще се нахвърли зловещо както върху обекта на чувствата си, така и върху въображаемия съперник. Ако сте любопитни да наблюдавате как вампирясва рогат добитък, направете си утре среща с приятел, роден под този знак. Тази неделя Месечината ще е пълна. 

Телец
Поумнява рязко

Телецът се чувства раздразнен. Месечината му носи силен прилив на чувства, но това може да избие в две посоки – или като се разнежи прекалено, или като стане твърде сдържан. От една страна той е наговорил някои малки лъжи, които му тежат, защото трябва да се съобразява кого и за какво е излъгал. От друга - любовният му живот се е объркал и Телецът не е съвсем наясно с чувствата си. Но от неделя играта ще се промени. Пълнолунието ще налее ум и разум в главата на Телеца, той ще бъде озарен от интуиция и ще осъзнае какви са чувствата му, къде бърка и как би трябвало да постъпи.

Близнаци
Влюбва се наслуки

Пълнолунието активира най-голямата слабост на Близнаците и те стават още по-разконцентрирани и по-приказливи. Под негово въздействие общуването с родените под този знак ще е изключително вълнуващо, но не задължително приятно. Луната ще ги настрои твърде романтично и част от тях може внезапно да си наумят, че са лудо влюбени в напълно неподходящ обект. Близките на Близнаци, които проявяват сомнамбулизъм, трябва много зорко да ги наблюдават в неделя, когато може да се очаква не само да се разхождат, но и ядат (особено, ако са на диета), разговарят, пеят и рецитират в съня си.

Рак 
Върти се в леглото

Пълнолунието разсейва големите тревоги на Рака, особено по въпроса "обича ме - не ме обича". Под въздействието на блесналата през прозореца Луна Раците не могат да спят, но безсънието им помага да вземат важни решения, независимо дали става въпрос за проблем в работата, или неприятности у дома. Пълнолунието разобличава измамите. Но, докато останалите зодии се чудят как да заметат лъжите под килима и да замажат лошото впечатление, Ракът, както винаги, се наслаждава на хаоса и смущението, което предизвиква, когато зашлевява приятели, врагове и роднини с Истината с главно „И“.

Лъв
Става сантиментален

Под въздействието на пълната месечина Лъвът усеща, че повече не може да пренебрегва зова на сърцето си. Но монетата има и друга страна – може да се окаже, че храбрият и дързък цар на гората се е превърнал в сополив ревльо, отдаден на самосъжаление и горчиви спомени. Най-добре е да използва минорното си настроение за равносметка и самовглъбяване. Така ще може да се фокусира върху бъдещите си задачи и да планира по-добре следващите няколко години от живота си. При добро желание ще успее да осъзнае и разтълкува достатъчно ясно емоционалните си нужди в настоящия момент.

Дева
Прави разбори

В щастливо усамотение над чаша вино, бира или друга освежителна напитка Девата ще получи импулс да анализира трезво положението си. Кръглата Месечина ще я подтикне към разбор, неусетно преминаващ в желание за действие. Ще бъде начертан план с точка 1 – наказване на виновните, и точка 2 - постигане на плана максимум. За разлика от други знаци, Девите ще проявят достатъчно последователност и ще се опитат да изпълнят взетите под въздействието на Луната решения. Влиянието й ще разсее колебливостта и несигурността, ако все пак питаят такава, и ще им позволи да вземат вярно решение.

Везни
Внезапно изтрещява

Везните цял живот се опитват да съхранят баланса в живота си. Непосилната тежест на тази задача им дава правото да си позволяват от време на време изблици на лудост, с които да изпуснат клапана. Тъй като най-често така желаното равновесие е постигнато с цената на съзнателни усилия, известни саможертви и огромна доза късмет, не е чудно че във всеки един момент то се крепи на магия. Често по-силното привличане на Луната при пълнолуние е достатъчно, за да им избият чивиите. Който не ги е виждал в такова състояние на ирационална превъзбуда, не може да твърди че знае всичко за тях. 

Скорпион
Пращи от идеи

За съжаление пълнолунието може да подхрани основната слабост (или може би сила) на Скорпионите - тяхната дълбока емоционалност. Ако не са готови на прошка, резултатът ще е влошаване на отношенията с най-близките - деца, родители или партньор.  Иначе родените под този отровен знак при пълна Луна обикновено имат прилив на творческа енергия. Идеи за нови злодейства, план за отмъщение на изневерилия партньор, проекти, оригинални и дръзки планове за бъдещето - в главите им пращи статично електричество от многото мисли. Скорпионите трябва да се доверяват на интуицията си в такъв момент. 

Стрелец
Губи здрав разум

Всеки втори Стрелец се ражда с широко отворено Трето око. Родените под този Огнен знак са податливи на езотерика, астрология и приказки за феи и дракони. Съответно, те са сред знаците, които най-силно усещат влиянието на пълната Луна. Не е за учудване, че при тях то се изразява в загуба и на последните капки здравомислие. Понякога, макар и твърде рядко, Луната го настройва умозрително-съзерцателно. В тези състояния Стрелецът става почти нормален. Има възможност дори да вземе разумни решения за бъдещето. В този смисъл пълнолунието е плодотворен период за Стрелците. 

Козирог
Презарежда и твори

За Козирозите пълнолунието е време за презареждане на батериите. Те спят по-добре от всеки друг път под симфонията на космическите лъчи. Но понякога, когато съвестта им не е чиста, родените под този знак се усещат като хванати в капан. Лунната светлина им опъва нервите, изпълва ги с огромна енергия, която от един момент нататък (след 2 през нощта) не знаят как да изразходват. Добре че повечето Козирози отдавна са се научили да трансформират неудовлетвореността в полезни дейности, като ремонти, творчество и изкуство. Пълнолунието е благодатен момент за креативните хора от този знак. 

Водолей
Става проницателен

Водолеите са интуитивни по принцип, а пълнолунието ще ги направи и проницателни. Така ще могат да видят изход от ситуация, върху която безнадеждно са си блъскали главата. Ако използват благотворното влияние на Месечината, ще се отърват от някои заблуди за духовното си развитие. За аналитичен ум, като този на Водолея, е трудно да осъзнае емоционалните си нужди. Ако направи вивисекция на чувствата си, ще види ясно и решението. Пълнолунието ще му помогне да загърби старите рани и да отвори сърцето си за нова любов. Няма опасност Луната да превърне Водолеите в емоционални развалини. 

Риби 
Циклофреник - донор на бъбрек

Луната съпровожда Рибите през целия им живот. Те са подвластни на влиянието й и заради него често се държат като циклофреници на тежка дрога. От всички знаци Рибите най-силно усещат пълнолунието: то им носи облекчение от старите душевни рани. В тази фаза на Месечината стават свръхчувствителни, но и извънредно, дори плашещо проницателни. Кръглата Луна ги прави също така още по-мили и жертвоготовни, в това състояние може да дарят и бъбрек. Новолунието пък пробужда интересчиите в тях. В такъв период те правят запознанствата, от които може да имат полза в бъдещето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп