Кои зодии са с две леви ръце?

Овен
Сръчен е... в рушенето

Без никакво съмнение Овенът е една от най-сръчните зодии. Когато става въпрос за бой, рушене на стени с глава и други оръдия на труда, трошене на чаши и чинии или разбиване на чужди коли посреднощ – с цел спасяване на мяукащо под капака на двигателя котенце. Но за по-ювелирни дейности, като зашиване на копче, изпипване на детайли или оцветяване на картинки в детско блокче – не ги търсете. Те са твърде припряни за такива пипкави работи. Другото, което саботира вероятно съществуващата, но дълбоко скрита тяхна изящност и аристократичност, е това, че първо действат, после мислят. 

Телец
Не е добър шивач

Телецът си изпипва нещата. Например, ако има важна среща или пътуване, проверява всичко и се подготвя до последната подробност. Да почисти и да разтреби – това също го може. Да изхвърли половината къща (за предпочитане само чуждите вещи), под предлог че се е напълнила с боклуци – и това му иде отръки. Но не го карайте да ситни магданоз или да поправя очила с часовникарска отвертчица, не го молете да ви помогне да развържете заплетен възел. Тези неща буквално го вбесяват. Телецът по-скоро би си купил нова дреха, отколкото да се опита да закърпи изплют шев или да пришие паднало копче. 

Близнаци
Трудно се концентрира

Талантливите Близнаци могат всичко. Да рецитират, да не рецитират, да говорят, да пеят (понякога това е мъчително за околните, но да, Близнаците го могат.) Могат и да рисуват, да снимат, да карат кола, да слушат музика – и всичко това едновременно и без да млъкнат дори и за секунда.  Поради това че страдат от хронична словесна диария, съчетана с неудържима енергичност, родените под този знак всъщност са една от най-тромавите зодии. Ако можеха да се поспрат за около секунда и половина и да се успокоят и съсредоточат, преди да предприемат нещо, те щяха да са къде-къде по-сръчни. 

Рак 
Обича пипкави задачи

Ракът е сръчен и обича да изпипва нещата. Мнозина от родените под този знак всъщност обожават да бродират гоблени, да редят в класьора си марки с пинцети, да изработват бижута (или поне си мислят, че биха го правили с удоволствие), да гледат цветя или да рисуват. Всичко идва от присъщата на този зодиакален знак любов към дребни изящни предмети. Раците са убедени, че тези красоти имат ключова роля в уюта на дома. И така, във физически план, те са сръчни, но пък в социален са... неспособни да проявят въздържание. Да го кажем по-тактично: Раци, откажете се от кариера в дипломацията! 

Лъв
Кара друг да го свърши

Ако Лъвът случайно не умее нещо, кои сме аз и вие, че да го обсъждаме. Принципно родените под този Огнен знак са талантливи като Близнаците, но без тяхната припряност. Това означава, че природата им е дала възможност да са сръчни. Друг е въпросът дали на един Цар на животните му се занимава с подобни дребни и пипкави маловажни дейност, които по принцип трябва да бъдат вършени от васали, а не от владетели. Лъвът умее едно нещо до съвършенство и то е да създава положителен образ за себе си. Ако е некадърен в някаква област, има как да го прикрие като накара друг да му го свърши. 

Везни 
Като гъвкава котка е

Везните са гъвкави и внимателни като котки. Вероятно всички са виждали видеоклипчета с такива котки: те минават внимателно по рафт с изящни и скъпи статуетки и след тях е пълен погром! Всяко нещо, покрай което са завъртели опашки, е на земята. Последната останала фигурка бутат деликатно с лапичка и след това поглеждат любопитно към пода: „Опа, какво стана?“ Едва ли има важно житейско събитие, на което да не се е случил гаф: да не са се проснали в цял ръст пред хората или да не са залели с червено вино изтупан гостенин. Животът на Везните е върволица от подобни сакатлъци. 

Дева
Ловък е в измъкването

Те вярват, че най-добрият начин да се справим със страховете си, е като ги погледнем от упор в очите. Затова, озоват ли се пред поледица на тротоара, или с поднос с чаши, които трябва да пренесат, без да разсипят, Девите впрягат цялата си способност за концентрация, за да изчислят кой би бил най-добрият начин да се справят с предизвикателството. Проблемът е, че Девите не искат да се излагат. Те си знаят, че ако не внимават, може здравата да оплескат пейзажа. Затова, макар и по принцип да са готови да се изправят пред страховете си, може да предпочетат да избегнат опасната ситуация. 

Скорпион
Кадърен е във всичко

Няма такова нещо като несръчен Скорпион. Колкото и мрачни, одухотворени и задълбочени да ви изглеждат, Скорпионите са изключително кадърни във всякакви занаятчийски дейности. Например интелектуалецът с изпито лице и проникновен поглед може да се окаже изненадващо добър в пришиването на мъниста за украса или пък в подвързването на книга. Навлезе ли в серия на спъвания, падания и други битови инциденти за един ден може да заприлича на завърнал се от фронта. Скорпионът е войник. Той за секунди може да се приведе в бойна готовност, дори когато привидно се е разложил от мързел и поквара. 

Стрелец
С 4 леви копита

Стигнахме и до човека-гаф - кентавъра с 4 леви копита. Всяко обитавано от Стрелеца пространство е местопроизшествие. Пазете се от него в кухнята – ако не се самонарани с всичките тези ножове, ще вземе вас да ви заколи. Притеснявайте се, когато минава покрай вас по стълбите – ще вземе да ви повлече, докато пада. Страхувайте се, ако се опита да ви прегърне – ще направи рязко движение и ще ви избие зъб с коравата си глава. Стрелецът с чаша кафе в бедствие за всички дрехи с цвят, различен от кафявото. Но това е нищо с тоталната разруха, която настъпва, когато Стрелецът е притеснен.

Козирог
Бездарен импровизатор

Виждате ли го като тромав, несръчен, с две леви ръце? Не, нали? Я се вгледайте по-добре. Козирогът също прави гафове. Всекидневно. Но неговите гафове изглеждат като инциденти – разбира се, не по негова вина. Сериозният, упорит, целеустремен, професионално изглеждащ и нетърпящ подигравки Козирог е последният човек, когото бихте заподозрели в некадърност. Неговата слабост е импровизацията. Когато има време да обмисли действията си и да се подготви, той може да се справи с всяка ситуация. Но наложи ли му се да реагира на момента, о, елате тогава да видите кой е Царят на гафа!

Водолей
Ползва главата, не ръцете

Водолеите не са впечатляващо несръчни, както са Стрелците и Овните. Те не са и с лимитирана фина моторика като Телците. Водолеите са чисто и просто неспособни. Не умеят за сглобят нещо нужно от тел, свински опашки и тиксо. Основният им инструмент е главата, а не ръцете. Не могат и да шият или да плетат макрамета, а и не искат. Мозъците им не работят в тази насока. Все пак имат важни задачи, като например да спасяват Земята и човечеството. Време им отнемат и паралелните конкретни благотворителни или творчески проекти, които непрестанно захващат, но рядко завършват. 

Риби
Талантлив и способен

Би било безразсъдно да наречем Рибите несръчни при такава сериозна конкуренция от страна на Близнаците, Огнените знаци и Телеца. Те нямат навика да падат по очи всеки път, когато сложат единия си крак пред другия на тротоара. Рибите са талантливи в приложните изкуства, тоест в ръцете са сръчни и имат настройката на ума, която е нужна, за да се справи човек с разни дребни технически предизвикателства.  Дори и в социално отношение не са противопехотна мина, като Девата, или бомба със закъснител, като Рака. Рибите са от сръчните знаци. Но за да работят добре, се нуждаят от хаос.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп