Кои са най-ревнивите зодии

Овен

Взривява мостове

Всеизвестно е, че на Овните им е къс фитилът. А любовта са толкова страстни, че няма как да проявят благоразумие или да сдържат напиращата ревност. Защото те са не само избухливи, но и доста ревниви. Причината е, че може да изглеждат уверени, но дълбоко в себе си са несигурни. В пристъп на ревност пред очите им пада червена пелена. Те правят скандали, цупят се, вилнеят и дори налитат на бой. Бързо им минава, особено ако осъзнаят, че са сгрешили. Но междувременно може да се окаже, че са взривили всички мостове към любимия човек. Те са петият най-ревнив знак.

Телец

Търпелив и разумен

Едва шести са сред 12-те зодиакални знака. Ревността им се пробужда от неблагодарността – когато партньорът им не оценява саможертвите и грижите, които полагат в олтара на семейството и любовта. Обикновено Телците са достатъчно търпеливи и разумни, за да си дадат сметка че не бива да реагират емоционално. Когато надушат нещо нередно, запазват самообладание и предприемат собствено разследване. Не се спират, докато не стигнат до същността на нещата. След това не им трябва много, за да бият шута на неверния любовник. След това ще страдат тайно и в самота.

Близнаци

Толерантен до безразличие

Най-малко ревниви в целия зодиак са Близнаците. Те са толкова над нещата, че почти не се сещат за такива деградиращи и неприятни чувства като ревността. С други думи: не им пука достатъчно, за да следят половинката, да й/му бъркат по джобовете и в телефона и да я/го проверяват. Отделно, заради интелигентността си, повечето от Близнаците с лекота влизат в положението на човека до себе си. Разбират го, ако се окаже че си е намигнал с този или онзи, и почти не се сърдят. За мъжете Близнаци казват, че ако ревнуват, то причината е, че самите те вече са кръшнали.

Рак

Да спи зло под камък

Ревнивец номер две е Ракът. За разлика от най-ревнивия знак - Скорпиона, Ракът умее перфектно да прикрива чувствата, които го разяждат. Толкова е добър, че никой не би разбрал какво изпитва. Естествено, би си позволил някоя и друга гавра с нищо неподозиращия измамник – просто така, за да смаже ръждясалото си от тайните сълзи самочувствие. Но в един момент бентът на търпимостта му може да се скъса. Това, което ще последва, е като картина от апокалиптичните филми с наводнения, гигантски земетресения и тайфуни. Ревнивият Рак е зъл човек: заядлив, жлъчен и много опасен.

Лъв

Удар по егото

Третият най-голям ревнивец от 12-те зодиакални знака е Лъвът. Родените под този знак са силно емоционални, но също и разумни и широко скроени хора. Когато нещата във връзката не вървят, те са в състояние да приемат фактите, без да го правят на въпрос. Проблемите идват, ако любимият или любимата спре да им обръща внимание или още по-зле – ако намери друг, на когото да се възхищава. Няма по-важно нещо за Лъва от това да е оценен според огромните си достойнства и заслуги. И няма по-тежък удар за него, от този, който може да му нанесе най-близкото същество с незачитането си.

Дева

Поставя въпроса ребром

Дават вид на уравновесени хора. Но процесите, които протичат в главата на една Дева, когато остане насаме с подозренията си, са апокалиптични, особено късно нощем. Дори най-малкото зрънце на съмнението покълнва за секунди, главоломно израства и набъбва с гроздовете на гнева. Девата не е прикрита, като Рака. Тя не би се поколебала да постави въпроса ребром: „Ти изневеряваш ли ми?“ След което злостно да накастри партньора, независимо, че може и да е напълно невинен. Ненапразно родените под знака на Девата са четвърти по ревнивост сред 12-те зодиакални знака.

Везни

Прикрива се умело

Под осми номер – тоест към съвсем слабо ревнивите зодии, се класират Везните. Те са един от най-широко скроените и разбиращи знаци. Наясно са, че нещата невинаги се развиват така, както искаме или както сме ги планирали. А и факта, че самите те са големи флиртаджии, ги прави по-толерантни към малките забежки на партньора. Голяма рядкост е за човек, роден под знака на Везните, да изпадне в пристъп на ревност. Това не значи, че въобще не изпитват такива чувства. Но, тъй като мразят конфронтациите и скандалите, Везните изключително добре прикриват ревността си.

Скорпион

Мнителен и съмнителен

Най-ревнивият знак в зодиака е Скорпионът. Мнителен и дори съмнителен, той обича да поставя капани на близките си, за да ги изпита. За него сляпото доверие е равносилно на глупост. Той няма вяра в човешката природа по принцип. Затова постоянно вижда признаци на измяната у своите приятели и любими хора. Поведението му е, меко казано, маниакално, особено когато е влюбен. В тези случаи няма никакви задръжки да пребърка джобовете, да проследи или да провери телефона на половинката си. Колкото и да е прикрит и подмолен, ревността е единственото, което не би могъл да скрие.

Стрелец

Нищо човешко...

Покрай многото му чудатости, хората свикват да гледат на него като на мутант или чедо, същито с бели конци от самия доктор Франкенщайн, или някакъв вид хомунуклус. Това обяснява и поведението му – с целия налудничаво жизнерадостен оптимизъм. Логично е човек да си помисли, че на Стрелеца нищо човешко не му е присъщо. Действително, със своите свободолюбие, любов към разнообразието и самостоятелност, той сякаш не е способен на дълбоки чувства и дава вид на човек, когото ревнуват, а не на ревнивец. Но има три знака, които са по-малко ревниви и от него – Водолей, Риби и Близнаци.

Козирог

Не е точно Отело

Козирогът не е точно Отело. Той е рационален човек и обикновено не се поддава на тъмни чувства. Случва се и него да го жилне съмнението, има достатъчно самоконтрол, за да не изпада в пристъпи на ревност. Родените под този знак са на седмо място в подредбата на ревнивците в зодиака. Тъй като не са много добри в комуникацията, и жените, и мъжете Козирози предпочитат да не повдигат въпроса, който ги измъчва. Вместо да изяснят ситуацията, често избират да се тормозят от подозрения. Ако разберат, че партньорът е бил нелоялен с тях, на мига ще му отрежат квитанциите.

Водолей

Червена лампичка

Да, те ревнуват, но съмненията не ги подтикват към неразумни действия и скандали, а към последователност от разумни действия. Ето как протича процесът: червена лампичка мига на фона на звуков сигнал: „Наличие на проблем, наличие на проблем.“ В действие влиза съответният алгоритъм: план за отстраняване на проблема, обсъждане на проблема със засегнатите лица, разрешаване на проблема. Светва зелена лампичка. „Проблемът разрешен.“ Ако процесът се забави и ревността успее да нагнети напрежението, то на Водолеите ще им избият чивиите, както на всеки нормален човек.

Риби

Не вярва в злото

Предпоследни по ревнивост, Рибите рядко страдат от любовни подозрения. Въпросът е, че те са идеалисти и имат склонност да поставят на пиедестал човека, в когото са влюбени. Тъй като в техните очи той е прекрасен и съвършен, очевидно не е възможно да постъпи зле – например, като им сложи рога. Понякога обаче, дори и на Рибите им става ясно, че зад гърба им се мъти нещо нечисто. В такива случаи те предпочитат да си замълчат и да се престорят, че нищо не се е случило. Но, ако идолът им рязко пропадне от трона, Рибите може да проявят не-Рибешка грубост.

Коментари

Задължително поле