Коледни маршрути на Библиобуса на Столична библиотека 

На 22 декември 2021 г. Библиобусът на Столична библиотека ще посети с благотворителни Коледни инициативи Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Овча купел, Дома за стари хора в Горна баня и най-старото училище в район „Нови Искър” - 176 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в село Негован.

Новогодишните подаръци и книги са купени с лични средства на екипа на Столична библиотека, съобщиха от културната институция. Атрактивни образователни и занимателни игри, ботове и илюстровани книжки ще изненадат децата и младежите от Центъра за настаняване от семеен тип.

За самотните стари хора от Дома в Горна баня - любители на четенето са приготвени търсени и популярни нови книги от български и чужди автори и интересни списания.

А учениците на 176 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, които след посещенията на библиобуса в училището са станали и наши постоянни читатели, ще получат много детски и тийнейджърски книги, роботчета и интерактивни игри. 

Сладкиши и други лакомства допълват Коледните подаръци за децата и младежите от Центъра за настаняване от семеен тип и за живеещите в Дома за стари хора в Горна баня.

Тази благородна инициатива на милосърдие и съпричастност вече се превръща в традиционна благотворителна кампания на Столична библиотека с празнични дарения и за други домове за социални услуги в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони